1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. TBMM'de Şeriat tartışması
TBMM'de Şeriat tartışması

TBMM'de Şeriat tartışması

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu'nun sözleri TBMM'de tartışma konusu oldu.

11 Aralık 2020 Cuma 01:35A+A-

Cengiz Aydoğdu, bütçe görüşmeleri esnasında söz aldı ve ''Şeriat kelimesinden korkarız, hayır öyle değildir. Şeriat bizim hukukumuzdur'' dedi.

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu'nun ''Şeriat her şeyin üzerindedir, yani hukuk her şeyin üzerindedir'' sözlerine CHP Grubu'ndan cevap geldi.

CHP Grup Başkanvekili kınadı

Aydoğdu'nun Şeriat merkezli konuşması CHP kanadını rahatsız etti. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Şeriat'ın adil olmadığını belirtti ve laiklik vurgusu yaptı. Özkoç, “Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nde şeriat hukuku değil; adaletli, medeni hukuk geçerlidir. Valilik görevi yapmış bir kişinin en azından bunu biliyor olması gerekir, kendisini kınıyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu'nun meclis kürsüsünde yaptığı konuşma:

“Bu itibarla devletin aklı, fikri, dimağı, idarenin kalitesini tayin edecek olan hukuk personelinin yetiştirilmesi, hukuk nosyonunun verilmesi, bunun için bütün malzeme bizim tarihimizde mevcuttur. Bizim tarihimizde -sadece bir anekdot olarak aktarayım- hiçbir şekilde şahsın hukukunu, kişinin temel hak ve hürriyetlerini düzenleme devlete bırakılmamıştır, bunu toplum kendisi yapmıştır. Şeriat her şeyin üzerindedir, yani hukuk her şeyin üzerindedir. Şeriat kelimesinden korkarız, hayır öyle değildir, şeriat bizim hukukumuzdur, genel hukukumuzdur, örfi hukuk bunun içindedir. Padişahların yaptığı hukuk hukukçuların hukukudur. Bu itibarla klasik idaremizde hukukun üstünlüğü fikrini Türk milletinin ortaya koyduğu şekliyle, -Avrupa’nın bugün hukuk devleti nosyonu Almanya’da ortaya çıkmıştır ama- bizim icra ettiğimiz hukukun üstünlüğü idealini onlar hayal dahi edemezler.''

Referans Medya’nın aktardığına göre, Cengiz Aydoğdu'nun konuşması AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından dakikalarca alkışlandı.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum