1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. TBMM Heyeti Kalkışmanın Arkasında ABD'nin Olduğuna İnanmıyormuş!
TBMM Heyeti Kalkışmanın Arkasında ABD'nin Olduğuna İnanmıyormuş!

TBMM Heyeti Kalkışmanın Arkasında ABD'nin Olduğuna İnanmıyormuş!

Türkiye'deki darbe girişimi ve Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin gelişmeler konusunda ABD'de temaslarda bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti, New York Times gazetesine konuştu.

07 Ağustos 2016 Pazar 15:53A+A-

Hürriyet’te yer alan habere göre, New York Times Yazı İşleri Kurulu üyeleriyle bir araya gelen TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın; Türkiye'deki darbe kalkışmasıyla ilgili sorulara yanıt verdi.

AK Partili Özhan, “Darbenin arkasında gerçekten ABD’nin olduğuna inanıyor musunuz?” sorusuna “Hayır, buna inanmıyorum. Kesinlikle.” cevabını verdi.

Sokaktaki İnsanın Görüşüymüş!

Aynı soruya CHP'li Salıcı'nın yanıtı ise şöyle oldu:

“Hayır. Kişisel olarak inanmıyorum ama insanların buna inanmasının sebebi çok basit. Türkiye’de darbeyi kim yaptı? Fetullah Gülen. Planlayanlar onun adamları. Bunu o organize etti. Peki, nerede yaşıyor? Pensilvanya’da. Ne zamandan beri? 19 yıldır. Yani ABD bu darbeyi destekliyor. Demek istediğim, sokaktaki insanın görüşü bu.”.

MHP'li Aydın ise, “Açıkçası, sokaktaki insanlar ABD'den Gülen'e karşı çok çabuk adımlar bekliyor. Ve bunlar gelmeyince, ‘Evet, belki de bu darbenin arkasında ABD var.’ diye düşünüyorlar.” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum