1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tayland'da Yeni Bir Gizli Göçmen Kampı Bulundu
Tayland'da Yeni Bir Gizli Göçmen Kampı Bulundu

Tayland'da Yeni Bir Gizli Göçmen Kampı Bulundu

Ülkenin Malezya sınırına yakın bölgesinde bulunan kampın, insan kaçakçılarının göçmenleri zorla tuttuğu en büyük kamp olduğu belirtildi.

13 Mayıs 2015 Çarşamba 14:04A+A-

Tayland'ın güneyinde Malezya sınırına yakın bölgede önceden 800 ila bin göçmenin tutulduğu terk edilmiş bir gizli kamp bulundu.

Geçen hafta Rohingya Müslümanlarına ait olduğu belirtilen 33 cesedin bulunmasının ardından inceleme yapmak üzere bölgeye gönderilen ve AA muhabirinin de eşlik ettiği Taylandlı askerler, polis memurları ve adli tıp uzmanlarından oluşan ekip, terk edilmiş kampı tesadüfen buldu. 

Terk edilmiş kampın şu ana kadar Tayland'da bulunan en büyük kamp olduğu belirtildi.

Kamp, bu ay başında 33 cesedin bulunduğu bölgeye 3 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Terk edilmiş kampta etrafa dağılmış giysiler ve çeşitli malzemeler göze çarpıyor.

Polis yetkilileri, insan tacirlerinin aceleyle kamptan ayrıldıklarını tahmin ettiklerini belirtti. Yetkililer, insan kaçakçılarının yanlarında Rohingya Müslümanlarını ve Bangladeşli göçmenleri götürdüklerini düşünüyor.

AA muhabirinin konuştuğu yetkililer, "Bu büyük kampın daha çok bir tutukevi gibi kullanıldığını düşünüyoruz" dedi.

Yeni kampta mezarlığa rastlanmadı.

Cunta yönetiminin lideri ve Başbakan Prayuth Çan-oça, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, yetkililerden ülkenin güneyinde bulunan göçmen kamplarını 10 gün içerisinde tamamıyla ortadan kaldırmalarını istemişti. O zamandan beri Tayland-Malezya sınırındaki kampları ortaya çıkarmak için çalışan polis ve askeri yetkililer, bu zamana kadar terk edilmiş beş kamp buldu. 

Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) Tayland temsilcisi Jeff Labovitz, binlerce Rohingya Müslümanı ve Bangladeşli göçmenin halen açık denizde insan kaçakçılarının elinde olduğunu söylemişti. Labovitz, "Kaçakçılar, insanları kamplarda tutuyor, dövüyor ve işkence ediyorlar. Eğer akrabaları fidye ödemezse çekinmeden ölüme terk ediyorlar" ifadesini kullanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT