1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış...
Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış...

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış...

Hamas operasyonlarıyla Siyonist alçakları rezil ederken Türkiye solu tıynetini belli eden açıklamalar yapıyor…

15 Ekim 2023 Pazar 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

7 Ekim günü tarihe Filistin direnişindeki en önemli hadiselerden birisi olarak geçti bile. 75 yıldır devam eden zulümlerle dolu Siyonist işgal karşısında Filistin halkının kendi eliyle gerçekleştirdiği en büyük eylem hiç şüphesiz Aksa Tufanı oldu.

Silahlı mücadele örneği olarak Aksa Tufanı’nın modern devlet tarihinde de benzersiz bir yere denk düştüğünü söylemek gerekiyor. İmkansızlıklar içerisinde kendisini yetiştirerek direniş bilinciyle örgütlenen Filistin İslami hareketi Siyonizm’e öyle bir balyoz indirdi ki maskeler düştü. Öncelikle Siyonistlerin “yenilmezlik algısı” yerle bir oldu. Artık işgal çetesi ve işgalciler attıkları her adımda Müslümanları daha fazla düşünerek hareket etmek zorundalar.

Tabi ki iş sadece Siyonistlerle sınırlı değil. Hamas’ın indirdiği balyoz Türkiye solunun tıynetini de herkese bir kere daha gösterdi. Filistin direnişi demek Hamas demektir. Bunun aksini iddia edenle Filistin meselesini konuşmanın hiçbir anlamı yoktur. Ankara İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan TİP ve TKP, Filistin’e desteklerini göstermek için bir araya gelmişler ancak kendilerini konumlandırdıkları yer Siyonist çetenin tam isteyeceği cinsten!

Türkiye İşçi Partili Barış Atay, Filistin’in mücadelesi desteklediklerini ama Hamas’ı desteklemediklerini şu sözlerle ifade etmiş:

 "Herhangi bir sosyalist partinin Hamas'la aynı çizgiye gelebileceğini düşünmek abartıdır. TİP'in orada söylediği şuydu, Filistin'de yıllardır süren bir mücadeleden bahsediyoruz. Hamas'ın siyasal İslamcıların destekleriyle bugünlere geldiği de doğrudur. Filistin'de bir mücadele sürüyor, Filistin halkının mücadelesini destekliyoruz. Fakat sivillere yönelik herhangi bir saldırıyı desteklememiz mümkün değil."

Eylem sonrasında okunan basın bildirisinde ise şu ifadeler yer alıyor:

Dünyanın dört bir yanında sahneye konan senaryonun benzerini gördüğümüz Filistin'de, halkın sürdürdüğü meşru direniş uzun yıllara yayılan bir mücadeleyi içeriyor. Geçmişte, anti-emperyalist ve laik karakteriyle bilinen direniş, bugün din savaşları zeminde değil, bir kez daha emperyalizme karşı bağımsızlık zemininde yükselecektir. Filistin'deki esas mücadele emperyalist işgale karşı bağımsızlık mücadelesidir. Filistin direniş hareketlerinin ortak harekât odasından yönettiği direniş, tüm Filistinlileri birleştirmektedir. Emperyalizm ve siyonizme karşı Filistin halkının ortak mücadelesi tekfirciliğin ve mezhepçiliğin de panzehiridir. …

… İslamcı siyasetin emperyalizmle kurduğu ilişkiler, Filistin'in bağımsızlık mücadelesinin karşısındadır. Filistin halkının mücadelesi, gericilerin ve faşistlerin ufkuna sığmaz. 

Şu açıklamalardaki tutarsızlığı Türkiye solunun kısa hikayesi olarak okumak da mümkün! Direnişçiler laik değil İslamcı olunca direnişleri de mubah olmuyor… Suriye'de emperyalist Rusya'nın bostan korkuluğu Esed katilinin arkasında saf olanlar Filistin'de ise Hamas'a karşıymış... Aksa Tufanı ile Siyonizm’in belini kıran Hamas’ın açılımını bilmeyen TKP ve TİP, “İslamcı siyasetin emperyalizmle kurduğu ilişki” gibi akıl ve mantık dışı cümleler kuruyor.

Türkçe tercümesi İslami Direniş Hareketi olan Hamas, Siyonistleri rezil rüsva ederken TİP ve TKP’nin onu desteklemediğini açıklaması “tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış” deyimini akla getiriyor. Emperyalizmin bekçisi Siyonizm ile savaşan İslamcılar ama Türkiye'deki siyasi gelişmeleri at gözlüğü ile takip eden TKP ve TİP için İslamcı siyaset emperyalizmle ilişkili... Bu saçmalıklara güler misiniz ağlar mı? 

Komik olmayın! FKÖ’nün siyasi uzantısı el-Fetih, Filistin üzerine mafya çetesi gibi çöktü, Hamas’ın hak ettiği iktidarı gasp ediyor… Türkiye solcuları ise anti-emperyalizm lafını bir sakız gibi çiğnerken Hamas’a saldırmayı da unutmuyorlar.

Solun dünyadaki gelişmelere söyleyecek adam akıllı hiçbir sözü kalmadığının kanıtı olan bu saçmalıklar artık kimsenin umurunda bile değil. İslami hareketler Filistin’de de dünyanın dört bir yanında olduğu gibi zalimlere ve zulme karşı göğüs göğse çarpışmaya devam ediyor!

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum