1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Tatvan’da Mursi İçin Gıyabı Cenaze Namazı Kılındı
Tatvan’da Mursi İçin Gıyabı Cenaze Namazı Kılındı

Tatvan’da Mursi İçin Gıyabı Cenaze Namazı Kılındı

Tatvan’da Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin şehid edilmesinden dolayı gıyabı cenaze namazı kılındı ve basın açıklaması yapıldı.

18 Haziran 2019 Salı 20:28A+A-

Tatvan Özgür-Der tarafından düzenlenen basın açıklaması, Merkez İbadullah Camisinde kılınan gıyabı cenaze namazından sonra yapıldı.

İlçe müftüsü tarafından kılınan cenaze namazına yoğun katılımın oldu. Cenaze namazından sonra İbadullah camisi önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması Tatvan Özgür-Der üyesi Sinan KIRANŞAL tarafından okundu. Açıklama boyunca ’’Allahu Ekber, Zalimler için yaşasın cehennem, İhvana Selam Direnişe devam ‘’ sloganları atıldı.

tatvan-20190518-02.jpg

Basın Açıklamasının metni:

Bismillâhirrahmânirrahîm

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adı ile,

Değerli basın mensupları ve kardeşlerim,

3 Temmuz 2013 yılında genelkurmay başkanı batı kuklası zamanın fıravunu Abdulfettah Es-Sisi, Mısır’ın seçilmiş meşru hükümetine darbe yaptı. Binlerce insan  şehit edilirken Mısır’ın seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı Muhammed MURSİ ve arkadaşları  hapsedildi.Darbeyle görevden alınıp Mısır zindanlarına hapsedilen Muhammed Mursi zindanda geçirdiği hastalıkların tedavisinin engellemesi nedeniyle şehadete kavuştu.

""Hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmeyin" diyen ve bu uğruda şehit olan Muhammed Mursi biz Müslümanlara,  zalimlere karşı nasıl bir duruş sergilememiz gerektiğini öğretip gitmiştir."

"Biz Müslümanlar, emperyalistlere karşı  hep onun duruşundan örnek alacağız."

"“Allah yolunda öldürülenleri ölü saymayın, bilakis Rableri katında diridirler. Allah'ın bol nimetinden onlara verdiği şeylerle sevinç içinde rızıklanırlar"

"Mursi'den sabır öğrendik, Mursi'den zalimlere karşı dik durmaya öğrendik, Mursi'den ümmet için çalışmaya, fedakarlık yapmaya öğrendik, Mursi'den ruhumuz ümmetimiz için, İslam için severek vermeyi öğrendik.

 Bizler onlara bu zulümleri ve katliamları reva görenlere ve bu zulümlere sessiz kalıp Sisi cuntasını destekleyen ve cesaretlendirenlere sesleniyor ve diyoruz ki; gelecek yakındır. Bir gün sizin de sonunuz gelecek halklarınız uyanacak arkanızdan rahmet yerine lanet okuyacaklar.

Ey zalimler; Biliniz ki yaptıklarınız yanınıza kar kalmayacak.

Er geç bu zulümlerinizin hesabını vereceksiniz.

“Eyy Şehit Mursi Yolun Yolumuzdur.

Zulme ve zillete boyun eğmeyenlere ve şehitlere selam olsun!

Mısır zindanlarından daraçlarına yürüyen cesur,  zamanın Musalarına, Yusuflarına selam olsun.

Seyyid Kutuplara, el bennalara ve ihvana selam olsun…

Zalimler için yaşasın cehennem.

Başta Muhammed Mursi olmak üzere İslam yolunda şehadet şerbetini içen tüm öncü şahsiyetleri buradan selamlıyoruz.

Şehadetlerini tebrik ediyoruz.

 İhvana Selam Direnişe Devam diyoruz.

HABERE YORUM KAT