1. HABERLER

  2. HABER

  3. Taraf'ın Halkbank'tan Talep Ettiği 3 Şey!
Taraf'ın Halkbank'tan Talep Ettiği 3 Şey!

Taraf'ın Halkbank'tan Talep Ettiği 3 Şey!

Geçtiğimiz hafta Halkbank'a yönelik çarpıtma haber yapan Taraf Gazetesi'nin bankayla farklı bir ilişkisi daha olduğu öğrenildi.

11 Şubat 2014 Salı 11:14A+A-

Kenan Biter’in haberi:

Taraf Gazetesi'nde geçtiğimiz hafta yayınlanan ve Halkbank'a yönelik iddiaların yer aldığı haberin çarpıtma ve yalan haber olduğu belirtilirken gazetenin geçmiş yıllarda iddialara konu bankayla kredi ödemelerinde yaşanan sıkıntılardan ötürü ters düştüğü de ortaya çıktı.

Taraf Gazetesi'nin 3 Şubat 2014 tarihli baskısında ''Halkbank'ın arsa yalanı 40 gün sürdü''  başlığı ile okuyucularına duyurduğu habere Halkbank'tan yalanlama geldi.

Gazete kurum tarafından yalanlanan haberde; Halk Bankası'nın kendisine ait olmayan Pendik'te ki 5 milyon m2'lik araziyi 120 milyon liraya Kuveyt Türk'ün Başkan Yardımcısı ve Eksim Holding'in büyük ortağı Abdullah Tivnikli'ye sattığını ve bu satıştan 40 gün sonra ise arazinin mahkeme tarafından Abdullah Tivnikli'nin elinden alındığını iddia etmiş, Tivnikli'nin ise yaşadığı mağduriyeti hafifletmek için yoğun bir çaba sarf ettiğini öne sürmüştü.

İDDİA TAMAMEN ASILSIZ

Halkbank'tan yapılan açıklamada Taraf'ın iddiasının tamamen asılsız olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada haberde bahsi geçen arsanın, adı geçen şahsa banka tarafından satılmadığı gibi bankanın ihale sürecine de herhangi bir dahli olmadığı vurgulandı.

HER BİR CÜMLESİ YANLIŞ!

Açıklamada, bankanın 14 Temmuz 2009'da iflas kararı açıklanan bir kredi müşterisinden olan alacağını 18 Kasım 2011 tarihinde temlik ederek iflas masası ile ilişiğini kestiği belirtilirken iflas masasının ihale tarihinin ise 30 Kasım 2012 olduğu ifade edildi.

Bankanın yaptığı tahsilatın arsa satış bedeli olmadığı alacak temliki bedeli olduğununa vurgu yapılan açıklamada, ek olarak bu bedelin haberde iddia edildiği gibi de 120 milyon TL değil 15 milyon dolar olduğu ifade edildi. Söz konusu haberde iddia edildiğinin aksine açıklamada bankanın alacağını temlik ettiği firma ile iflas masasından taşınmazı satın alan firmanın farklı tüzel kişiler olduğuna dikkat çekilirken, dolayısıyla taşınmazın Halkbank'a iade edilmesinin de söz konusu olamayacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca alacağı temlik alan firmanın da böyle bir talebinin de olmadığı kaydedildi.

KREDİDE HALKBANK'LA TERS DÜŞMÜŞ

Bankadan alınan bilgilere göre; Taraf Gazetesi ve kardeş kuruluşunun Mayıs 2010 tarihinde Halk Bankası'ndan önemli bir miktarda kredi kullandığı ancak kredinin geri ödemesinde sıkıntılar yaşandığı öğrenildi.

2010 yılında ismi açıklanmayan önemli bir işadamının kefaleti ve firmaya devredeceği gayrimenkulün ipoteği karşılığında Taraf ve kardeş kuruluşuna Halkbank tarafından sağlanan kredi limiti 9,5 milyon TL'ye çıkartılırken söz konusu işadamının kefil olmamayı kabul etmemesi üzerine kredinin kullandırılmadığı ve 9,5 milyon TL'ye çıkartılan limitlerin de eski oranlara çekildiği ifade edildi.

TARAF'IN HALKBANK'TAN TALEP ETTİĞİ 3 ŞEY!

Mali tabloların bozulması ve teminatların zayıflaması üzerine Taraf grubunun sürekli olarak Halkbank'a talepte bulunduğu da iddia edildi. 

Gazete yeterlilikleri sağlamamasına rağmen bankadan, maddi teminat vermeden kredi limitlerinin artırılması, kardeş firmaların çeklerinin müşteri çeki olarak kabul edilmesi ve gelen temlik bedellerini krediye mahsup etmek yerine firmanın serbest kullanımına bırakılması yönünde sürekli talepte bulunmuş. Banka ise kredi ilişkisine girmeden mevcut kredinin taksitlendirilmesine karar vermiş.

(HABER 7)

HABERE YORUM KAT