1. HABERLER

  2. HABER

  3. Taraf'ın Haberi CHP'yi Bile Şaşkına Çevirdi
Taraf'ın Haberi CHP'yi Bile Şaşkına Çevirdi

Taraf'ın Haberi CHP'yi Bile Şaşkına Çevirdi

Türkiye'nin Boşnaklara faizsiz kredi vererek yardım etmekle suçlanmasının ihanetin parçası olduğunun altını çizen Ahmet Davutoğlu'ndan sonra bir tepki de CHP'li Faik Tunay'dan geldi.

13 Şubat 2014 Perşembe 15:20A+A-

Ömer Süt'ün haberi:

Ziraat Bankası'nın Bosna Hersek'teki iştiraki Turkish Ziraat Bank Bosnia DD'nin Türkiye ve Bosna Hersek arasında imzalanan anlaşma gereği Boşnaklara uygun krediler vermesi Taraf gazetesini rahatsız etti. Taraf'ın bu haberi beraberinde tepkileri de getirdi.

Katliamdan sonra yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için Türkiye'nin Boşnaklara kredilerle destek verdiğini hatırlatan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Taraf gazetesi için 'Yapmaya çalıştıkları şey Türkmenlere giden yardım tırlarını durduranlarla aynı' şeklinde konuştu.

Habere bir tepki de ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nden geldi. 

"BOSNA HERSEK TÜRKİYE'NİN MİLLİ DAVASIDIR"

Taraf gazetesinin haberini okuduğunda çok sinirlendiğini dile getiren ve aynı zamanda Boşnak olan CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Bosna-Hersek bu ülkenin ve bu ülkedeki her partinin milli davası olduğunun bilinmesini gerektiğine vurgu yaptı. İster AKParti, ister Saadet Partili, ister MHP, ister CHP, ister BDP ya da DP'li, isterseniz de BBP'li olun bunun bir milli dava olduğunu bir kere bilmemiz gerektiğine dikkat çeken Tunay, Bosna-Hersek ile tarihsel münasebetimiz 5-10 yıllık değil, Fatih Sultan Mehmet'e kadar dayanmaktadır, dedi ve ekledi:

"TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI YARDIMLAR AZ BİLE"

Dün Taraf'ın bu haberini şaşkınlıkla okuduğunu ve bunun bir şaka zannettiğini belirten CHP'li vekil, Sırp ile Hırvatların Müslümanlara ve Bosna'ya yaptığı baskıları düşündüğümüz zaman Türkiye'nin yaptığı yardımların az bile olduğunu düşünüyorum, açıklamasında bulundu.

"TARAF HANGİ AKILLA BU HABERİ YAPTI?"

Tunay, yıllardır zulüm gören Boşnaklara birilerinin el vermesi ve yardım etmesi gerekiyor. İktidarın dış politikadaki bazı icraatlarını eleştirebilirim ancak Bosna ve Balkanlara yaptıklarını asla inkar edemem. Keşke elimizde daha fazla imkan olsa da oralara daha fazla yardımda bulunabilsek. Türk bankası olan Ziraat Bankası'nın gidip Boşnaklara faizsiz kredi vermesinin yanlış hangi tarafı olabilir? Bununla hepimizin, her kesimin gurur duyması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Bosnalılar için bir can simididir. Eğer haber olacaksa Türkiye'nin bir başarısı olarak haber yapılması daha mantıklı geliyor. Açıkçası Taraf gazetesi neye dayanarak ve hangi akılla bu şekilde bir habere imza attı, inanın çok üzüldüm, dedi.

"SADECE SIRP VE HIRVATLAR RAHATSIZ OLUR"

"Taraf gazetesi bu haberi yapmakla neyi amaçlıyor?" sorusunu iki gündür kendime ve Boşnak arkadaşlara soruyorum ve cevabı bulmakta mantıken zorlanıyorum, diyen Tunay, Ziraat Bankası'nın Boşnaklara faizsiz kredi vermesinden sadece Sırp ve Hırvatların rahatsız olacağını söyledi.

(HABER 7)

HABERE YORUM KAT