1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Taraf Hedef Göstermeye Devam Ediyor
Taraf Hedef Göstermeye Devam Ediyor

Taraf Hedef Göstermeye Devam Ediyor

Taraf gazetesi yalan haber yapıp, halkı kışkırtırken, hem de yalan haberleri hakkında suç duyurusunda bulunan Hukukun Üstünlüğü Platformu üyelerini darbeci Kemal Kerinçsiz ile aynı kefeye koydu.

23 Eylül 2013 Pazartesi 00:39A+A-

Taraf gazetesi çirkinlikte sınır tanımıyor. Taraf gazetesi Hatay’da ölen Ahmet Atakan’ın ölümüyle ilgili yalan haber yaparken, yalan haberi hakkında suç duyurusunda bulunan Hukukun Üstünlüğü Platformu üyelerini darbeci Kemal Kerinçsiz ile aynı kefeye koy

Hukukun Üstünlüğü Platformu tarafından Gezi Parkı olaylarında yalan ve yanlış haberlerle halkı suç işlemeye tahrik eden, suç işleyenleri öven, halkı kanunlara uymamaya teşvik ve tahrik eden gazete ve internet siteleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Taraf gazetesinin, “Herkes gördü Ahmet düşmedi” haberi de suç duyurusunda yer aldı. Taraf gazetesi; Hatay’da ölen Ahmet Atakan’ın düşerek ölmesini görüntüler internette yayınlanmasına rağmen polis tarafından öldürüldüğü iftirasında bulunmuştu..

Taraf gazetesi ise hem yalan haber yapıp, halkı kışkırtırken, hem de darbecilere karşı suç duyurusunda bulunan platform üyelerini darbeci Kemal Kerinçsiz ile aynı kefeye koydu. Gazete dünkü sayısında birinci sayfadan, “Yeni Kerinçsizler iş başında” başlığıyla çirkinlikte sınır tanımayarak, platform üyelerini hedef gösterdi.

Bilindiği gibi Kemal Kerinçsiz, Ergenekon dâvâsında, silahlı terör örgütüne üye olma, T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri bulundurma, çeşitli kişiler hakkında siyasî, felsefî veya dinî görüşlerine, ırkî kökenlerine, ahlâkî eğilimlerine, cinsel yaşamlarına, sağlık durumlarına veya sendikal bağlantılarına ilişkin fişlemeler yapma suçlamaları ile yargılanarak, ağırlaştırılmış hapis cezasına çaptırıldı.

Kerinçsiz, Hrant Dink’e yönelik cinayetin altyapısını hazırlamak üzere, hakaret içerikli açıklamalar yapmıştı.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT