1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Taraf Gazetesi “Nusra” Dedi; MLKP Çıktı!
Taraf Gazetesi “Nusra” Dedi; MLKP Çıktı!

Taraf Gazetesi “Nusra” Dedi; MLKP Çıktı!

Suriyeli Alevi Türkmenlere sahip çıkan cemevine saldıran kişi MLKP'li çıktı.

08 Eylül 2013 Pazar 19:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dün Suriyeli Alevi Türkmenlerin yerleştirildiği Sultangazi Pir Sultan Cemevi’ne silahlı saldırı düzenlenmişti. Birkaç gündür Suriyeli Alevi mülteciler üzerinden dezenformasyon yapan Taraf gazetesi, bu olayla ilgili yaptığı haberde de Esed diktatörlüğüne karşı savaşan Nusra Cephesini hedef gösterdi. Ancak yakalanan saldırganın MLKP üyesi olduğu ortaya çıktı. Taraf gazetesinin suskunluğu ise sürüyor.

Olay Nasıl Oldu?

Gazi Mahallesi’ndeki cemevine dün 03:00 sıralarında gelen iki kişi, silahla kafasına vurdukları bekçiyi bayılttıktan sonra içeri girmek için kapıları zorladı. İçeri giremeyen saldırganlar diğer güvenlik görevlisine ateş etmeye çalıştı ancak silahları tutukluluk yapınca aynı araçla olay yerinden uzaklaştı. Polis, bina çevresinde geniş çaplı incelemelerde bulundu. Güvenlik kameralarından saldırı ânını inceleyen polis, İ.G ve C.I adında iki kişiyi yakaladı.

mlkp.jpg

Suriyeli Alevi mülteciler üzerinden ajitasyon yapan Taraf gazetesi, yakalanan saldırganların çeşitli suçlardan sabıkaları olduğunu belirtti ancak bu suçların ne olduğunu özellikle yansıtmadı. Çünkü yakalananlar MLKP üyesiydi. Oysa Taraf’a göre bu saldırı Nusra Cephesi sempatizanlarınca gerçekleştirilmiş olmalıydı!

Nitekim Taraf, aynı haberde Hacıbektaş Veli Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez’in şu demecine yer verdi: “Burada hükümete görev düşüyor. Mutlak suretle Alevi sığınmacılara sahip çıkmalı ama götürüp Suriye’den gelen El Nusracıların içine koymamalı. Hükümet Sünni refleksi ile olayı algılamaya çalışıyor. Cemevine silahla saldırmak tamamen provokasyon

Şüphelilerden İ.G.’nin Marksist Komünist Leninist Partisi (MLKP) üyesi olduğu ve hırsızlık ile uyuşturucu kullanmaktan sabıkalı olduğu ortaya çıktı. 

,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum