1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Tantavi Tahrir'i İkna Edemedi
Tantavi Tahriri İkna Edemedi

Tantavi Tahrir'i İkna Edemedi

Mısır askeri konseyin başı Hüseyin Tantavi'nin açıklamaları Tahrir Meydanı tarafından ciddiye alınmadı.

23 Kasım 2011 Çarşamba 09:57A+A-

Mısır'da gösterilere yönelik sert müdahalelerin ardından bugün Mısır devlet televizyonundan halka hitap eden iktidardaki Yüksek Askeri Konsey'in Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi, iktidarda kalma niyetlerinin hiçbir zaman olmadığını söyledi.

Halkın hemen istemesi halinde ordunun kışlalarına geri dönebileceğini belirten Tantavi, bu konuda yapılacak halk oylamasına açık olduklarını ve bu anlamda bir tereddütlerinin bulunmadığını kaydetti.

25 Ocak'tan itibaren halkın talebi olan demokrasiden geri dönüşün olmayacağının altını çizen Tantavi, silahlı kuvvetlerin hiçbir zaman meşru otorite olamayacağını görüşünü yineledi.

MUHALEFET TATMİN OLMADI

Tantavi'nin açıklamaları, Tahrir Meydanı'nda bekleyen on binlerce muhalif tarafından ciddi bulunmadı.

Askeri yönetim gitmeden Tahrir'den ayrılmayacaklarını belirten muhalifler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar da geçen cuma gününden beri aralıksız devam ediyor.

Yarı resmi El Ahram Gazetesi'nin haberine göre Tahrir'deki hareketin liderleri, Yüksek Askeri Konsey istifa edene kadar Tahrir Meydanı'ndan çekilmek gibi bir hata yapmayacaklarını ifade etti.

El Ghad (Yarın) Partisi Lideri Eymen El Nur da askeri konseyin kararlarının protestoları sona erdirmeyeceğini öne sürdü.

Mısır'da muhalif gruplar, ülkede iktidarda olan Yüksek Askeri Konsey'in görevini bir an önce sivillere devretmesini istiyordu. Gruplar, yapılacak yeni anayasada askerin meşru koruyucu olarak gösterilmesine karşı çıkarak ülke genelinde gösterilere başlamıştı.

Mısır'da güvenlik güçleri ile protestocular arasındaki çatışmaların Kahire, İskenderiye, Süveyş ve İsmailiye'de yoğunlaşarak devam ettiği bildiriliyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT