1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Tam kapanma, açık sınav!
Tam kapanma, açık sınav!

Tam kapanma, açık sınav!

Binlerce insanın gireceği ALES sınavının ertelenmemesi sosyal platformlarda tepkilerin yükselmesine sebep oldu.

01 Mayıs 2021 Cumartesi 15:23A+A-

HAKSÖZ HABER

17 günlük tam kapanmanın mahiyeti tartışılmaya devam ediliyor. Süpermarketlerin Pazar günleri hariç açık olduğu, gündelik işçilerin işlerine olağan şekilde devam ettikleri bir vasatta ‘bu kapanma tam olarak kimin için yapılıyor?’ sorusu akıllarda ister istemez yer ediyor.

Siyasilerin, Bilim Kurulu’nun tavsiyesiyle uygulamaya geçirdikleri tam kapanmanın işlevini daha fazla tartışmaya açan bir vakıa daha yaşandı. #ALESertelensin etiketi ile örgütlenen birçok kimse 2 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 400 bin insanın katılacağı tahmin edilen ALES sınavının neden diğer sınavlar gibi tehir edilmediğini soruyor.

Tam kapanma kapsamında çarşı, pazar esnafı dahi tezgâh açamıyor. Ancak binlerce insan okul sınıfları vb. kapalı ortamlarda saatlerce bir arada tutulacak. Ulaşım başta olmak üzere birçok problemin de yaşanacağı ALES sınavı daha önce rakamlar bugünkünün yarısı kadarken tehir edilmişti.

Bilim Kurulu’nun hangi gerekçeyle ertelenmesini tavsiye etmediği bilinmeyen sınav, tam kapanma kararının ne kadar düşünülerek alınmış bir karar olduğu bahsine de soru işaretleri oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum