1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tam Bir Yavuz Hırsızlık!
Tam Bir Yavuz Hırsızlık!

Tam Bir Yavuz Hırsızlık!

Gürsel Tekin’in Reyhanlı saldırısının el-Kaide tarafından üstlendiğini iddia edip Başbakanı açıklama yapmaya davet etmesi tam bir yavuz hırsızlık örneğidir!

03 Ekim 2013 Perşembe 15:12A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dün sitemizde Reyhanlı saldırısı üzerinden Baas lobisinin ne kadar basit ve aptalca yalanlara tevessül edebildiğine dair bir haber yayınlamış ve IŞİD’in Reyhanlı saldırısını üstlendiğine dair Baasçı sitelerce yayılan haberlerin saçmalına değinmiştik. Söz konusu lobinin nasıl çalıştığına ilişkin çok somut bir gelişmeyle karşı karşıyayız. Yalancı propaganda sitelerinin çakma haberini gollük pas kabul eden CHP’li Gürsel Tekin ofsayttan da olsa gol atmaya karar vermiş!

Dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Reyhanlı saldırısının ardından Başbakan Erdoğan’ın saldırılarla CHP arasında bağlantı kurduğunu söyleyerek, "El Kaide bu eylemi üslendi. Bu ülkenin başbakanı acaba ne diyecek, bir şey söyleyemeyecek mi?" diye sormuş.

Gürsel Tekin, "Reyhanlı’da 53 yurttaşımız hunharca katledildi. Bizzat ben saldırıdan bir gün sonra karşınıza geçerek Reyhanlı’daki sürecin nasıl işlediğini hangi terör örgütleri ile bunun yapıldığını sizlerle paylaşmıştım." demiş. Başbakan Erdoğan’ın, saldırı konusunda "Reyhanlı saldırısı ile CHP arasında bağlantı var" dediğini hatırlatan Gürsel Tekin, şimdi bu eylemi El- Kaide’nin üslendiğini ifade ederek, "Bu ülkenin başbakanı acaba ne diyecek bir şey söyleyemeyecek mi?" diye sormuş. "Bu tür örgütlerle yakın ilişkileriniz olabilir. Suç ortaklığını bozamazsınız. Siz de en baş suç ortaklarından birisiniz." diyen Tekin Obama ile görüşme masasında bu durumun sorun oluşturduğunu da iddia etmiş.

Kısa bir haberde bir zihniyet gizli adeta. Hiç şüphesiz CHP tam da bu! Ve Baas lobisi aynen böyle çalışıyor!

Yalan haber üzerine kurulu tezler ve bu çürük tezler üzerine ana muhalefet partisinin başkan yardımcısının basın toplantısı yapması çarpıcı bir durum sayılmaz bu ülkede maalesef. Ve yetinilmiyor. Başbakan susmakla suçlanıyor. Hatta illegal örgütlerle irtibatlı olmakla suçlanıyor. “İşte her şey açığa çıktı, hadi bakalım buna ne diyeceksiniz” havalarıyla adice bir iddia adeta kesin delilmiş gibi pazarlanmaya çalışılıyor.

Oysa söz konusu iddiayla ilgili olarak dün Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama ortada. İddiaların yalan olduğu, olayın faillerinin yakalandığı, IŞİD’in böyle bir üstlenmesinin falan olmadığı vurgulanıyor. Ama tüm bunlar birilerinin işine gelmeyecek bilgiler, veriler, yani bir tür münasebetsiz gerçekler. Dolayısıyla onlar uydurdukları yalanın peşinden daha bir süre gideceklerdir. Giderler! Nasılsa kamuoyunun genelinde bu yalanların bir karşılığı bulunmasa da, tabanı canlı tutmanın yolu buradan geçiyor.

HABERE YORUM KAT