1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban'ın kenevir mücadelesi hız kesmeden devam ediyor
Taliban'ın kenevir mücadelesi hız kesmeden devam ediyor

Taliban'ın kenevir mücadelesi hız kesmeden devam ediyor

İki yıl evvel ABD ve Batılı güçlerin yirmi yılık işgaline son veren Taliban’ın öncülüğünde kurulan islam Emirliği ifsadla mücadele etmeye devam ediyor.

14 Ağustos 2023 Pazartesi 16:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

Afganistan'daki ABD işgaline yirmi yıl sonra son veren Taliban, ükedeki ifsad unsurlarının başında olan uyuşturucu ile mücadeleye hız kesmeden devam ediyor.

Yirmi yıllık işgal döneminde Afganistanda Batılı güçler eliyle Kenevir ekimi ve ticareti oldukça yaygın hale geldi.

Kenevir ticaretini yasaklayan İslam Emirliği son zamanlarda bu yasağa uymayanların kenevir tarlalarını yakarak yasağı uygulama konusunda taviz vermeyeceğini göstermiş oldu.

Bir haftadır başta Paktika olmak üzere Gazni ve çevresindeki birçok kenevir tarlası imha edilip, sahipleri hakkında işlem başlatıldı.

Yıllardır Taliban güçleri hakkında atılan iftiraların başında gelen Kenevir ticareti konusunda İslam Emirliği ilk günden beri bu tavizsiz tavrıyla iftiralara en net cevabı vermekte.

İslam Emirliği Afgansitan’ın tamamında kontrolü sağladıktan sonra Kenevirle mücadelesini daha da sıkılaştırmış durumda.

Afganistan toplumunu yozlaştıran bu uygulamaların yerine çiftçilere aternatif ziraat yöntemleri öneren ve bu konuda yardımcı olmaya çalışan İslam Emirliğinin bu uygulaması halk tarafından da büyük destek görmekte

HABERE YORUM KAT

2 Yorum