1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Taliban’ın ilk belediyecilik icraatı ne oldu?
Taliban’ın ilk belediyecilik icraatı ne oldu?

Taliban’ın ilk belediyecilik icraatı ne oldu?

Afganistan’da yaşanan sürecin neyi değiştirdiğini gösteren bir fotoğraf yayımlandı.

11 Eylül 2021 Cumartesi 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Uzun yıllardır devam eden savaş Afgan halkından binlerce canın hayatına mâl oldu.  Bunun yanında Afganistan’ın maddi kaynakları da yerle bir oldu. Afganistan’da zaten oldukça ağır aksak işleyen sistem iyice kullanışsız hale geldi.

Yıllardır şehirleri bombalanan Afganistan’da belediyecilik faaliyetlerinden de söz etmek mümkün değil. Eski Kabil Yönetiminin yolsuzluk dışında başarılı olduğu bir iş yoktu. Afganistan’da altyapı sorunları sebebiyle dönem dönem salgın hastalıklar da yaşandı.

Taliban’ın önü kesilemez yükselişi sonrasında hükümeti kurması en temelde şehircilik faaliyetleriyle kendini gösterecek. Devleti yönetme tecrübesine sahip olan Taliban’ın bu sefer işi biraz daha zor çünkü geçen yıllar Afganistan’ın faydasına olmadı.

İnanılması güç olabilir ama silahlı mücadeleyle ülkenizi tekrar kurtardıktan sonra yapılacak en öncelikli işlerin başında çöplerin toplanması geliyor. Taliban’ın hızlıca gündelik hayatı kolaylaştıran işlere imza atması lazım. Çünkü Afganistan halkı savaş yorgunu bir toplum olarak değişimi basit gibi görünen hususlarda görmek zorunda.

Bu durumun farkında olduğu anlaşılan Taliban yetkilileri sokakların temizlenmesi için çalışma başlattı. Taliban yöneticilerinin de katıldığı temizleme faaliyetinde herkes eline süpürgeleri alarak şehirleri adım adım temizlemeye başladı. Küçük gibi görünen bu tarz işler aslında daha öncesinde “dünya yolsuzluk şampiyonu” olarak ilan edilen yönetime sahip olan halk için oldukça önemli. Tabiri caizse Afganistan’da şuan yönetim ile halk tekrar bir araya geliyor!

Kabil'de belediye başkanı yol çalışmalarına sahada eşlik ederken, Taliban'ın merkezi durumundaki Kandahar'da Kandahar Belediye başkanı öncülüğünde 16 yerel ilçe belediye başkanı, yardımcıları, STK temsilcileri ve bölge halkıyla şehir temizliği yaptı.

Taliban’ın sözcülerinden Süheyl Şahin sosyal medyadan yayımladığı video ile Taliban’ın altyapı çalışmalarına başladığını duyurdu. Şahin “Afganistan'ı kurtarmak için kanımızı akıtıyorduk, şimdi de Afganistan'ı yeniden inşa etmek için ter dökelim." sözleriyle yeni dönemin müjdesini veriyor!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum