1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban’ın ABD Üssüne Saldırı Anı
Taliban’ın ABD Üssüne Saldırı Anı

Taliban’ın ABD Üssüne Saldırı Anı

Geçtiğimiz ay Afganistan'da ABD üssüne düzenlenen saldırının video görüntüleri yayımlandı.

24 Temmuz 2012 Salı 14:05A+A-

Taliban, Afganistan'daki bir ABD üssüne yapılan saldırının görüntülerini yayınladı. 10 ton ağırlığında çok güçlü patlayıcıların kullanıldığı saldırıda 2 Amerikan askeri hayatını kaybetmiş, 3'ü ağır 100 asker de yaralanmıştı.

Olay, geçtiğimiz ay ABD'nin Afganistan'daki üçüncü büyük askeri üssü Camp Salerno'da meydana gelmişti. Taliban'ın yayınladığı yaklaşık 1 saatlik görüntüde, bomba yüklü kamyonun patlama anı 3 farklı kamera açısından gösteriliyor. Kamyonu süren eylemcinin saldırıyı yapmadan önce kameraya el sallaması ve gülümsemesi dikkat çekiyor. Kamyondaki bombanın infilakı askeri üssün kapısında gerçekleşiyor. Patlamayla birlikte açığa çıkan güçlü şok dalgasının kilometrelerce öteden hissedildiği belirtiliyor.

Büyük patlamanın ardından bu sefer de bir minibüs görüntülere yansıyor. Amerikan üssüne yaklaşan minibüsün içerisinden silahlı Taliban militanları iniyor ve yoğun bir çatışma başlıyor. Taliban, saldırıda 20 askerin öldürüldüğünü ileri sürmüş, NATO iddiaları yalanlamıştı.

Görüntülerde Taliban ve el-Kaide savaşçılarının çok sayıda zırhlı araca yönelik düzenledikleri başarılı operasyonlara da yer veriliyor. Afganistan’da yaşanan savaş ABD Rüyasını ve süper güç iddiasını tartışmaya açıyor. Uzmanlar örgütün son dönemlerde onlarca ülkede ciddi askeri kamplar ve bölgeler edindiğini, NATO ve  BM dahil hemen hemen bütün uluslararası ittifakların ve onlarca ülkenin askeri, ekonomik, ve siyasi güçlerini seferber etmelerine rağmen örgütü bir türlü yok edemediğini belirtiyorlar.

İşte birkaç ayda düzenlenen operasyonlardan görüntüler:

HABERE YORUM KAT

4 Yorum