1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban'dan "yakılan müzik aleti" iddialarına yalanlama
Taliban'dan "yakılan müzik aleti" iddialarına yalanlama

Taliban'dan "yakılan müzik aleti" iddialarına yalanlama

​​​​​​​Afganistan’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Suheyl Şahin, Taliban mensuplarının bir kişinin müzik aletini yaktığına dair dolaşıma sokulan videoyla ilgili açıklamada bulundu.

19 Ocak 2022 Çarşamba 20:45A+A-

Afganistan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Suheyl Şahin, Taliban mensuplarının bir kişinin müzik aletini yaktığına dair dolaşıma sokulan videoyla ilgili açıklamada bulundu.

Afganistan'daki yeni yönetim tarafından Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi olarak atanan hareketin eski sözcülerinden Muhammed Suheyl Şahin Mepa News'in konuya ilişkin sorusunu yanıtladı.

Suheyl Şahin konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Olaya dair araştırmalarda bulundum. İlk olarak, servis edilen video yeni bir video değil. Bu video geçmişte kayda alınmış bir videodur ve birkaç sene öncesine aittir.

Ayrıca, videodaki olay, şahsi bir şekilde gerçekleştirilmiş münferit bir olaydır. Afganistan İslam Emirliği yetkililerinin talimatları uyarınca gerçekleştirilmemiştir. Sosyal medyada paylaşılan bu bilgiler, sahadaki gerçekleri yansıtmamaktadır. Olay, yeni bir olaymış gibi ve Afganistan İslam Emirliği yetkililerinin talimatlarıyla gerçekleştirilmiş gibi tasvir edilmiştir. Mesele böyle değildir ve iddialar gerçek dışıdır."

Özellikle Türk medyasında dolaşıma sokulan videoda, Afganistan yönetimine bağlı güçlerinin müzisyen olduğu iddia edilen bir kişiye ait müzik aletini sokak ortasında yaktığı ifade edilmişti.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum