1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban, Karzai'yle Masaya Oturmayacak
Taliban, Karzaiyle Masaya Oturmayacak

Taliban, Karzai'yle Masaya Oturmayacak

Taliban sözücü Zebihullah Mücahid, örgütün Hamid Karzai ile hiçbir şart altında masaya oturmasının mümkün olmadığını açıkladı.

26 Mart 2013 Salı 16:11A+A-

Taliban ile olası barış müzakerelerini görüşmek üzere Katar'ın başkenti Doha'ya gitmeye hazırlanan Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'ye Taliban'dan kötü haber geldi.  

Taliban sözücü Zebihullah Mücahid, "Kabil yönetimi etkisiz ve hiçbir gücü yok. Böylesi güçsüz bir yönetimle görüşmenin hiçbir yararı yok" ifadesini kullandı.

Karzai, "terör örgütleri ile arasına mesafe koyması ve El Kaide'yi terör örgütü ilan etmesi" durumunda Taliban'ın Doha'da ofis açmasına izin vereceğini ve doğrudan görüşeceğini açıklamıştı.

Afgan muhalefeti tepkili

Afganistan'daki muhalifler ise Karzai'nin Taliban ile masaya oturmasının, şimdiye kadar elde edilen kazanımların bir çırpıda yok olmasına neden olabileceği uyarısında bulunuyor.

Afganistan Ulusal Koalisyonu Partisi'nden üst düzey bir yetkili, "Karzai eğer Taliban'la uzlaşı arıyorsa bu, hükumetin güçsüz olduğunu ve şu ana kadar bir şey yapamadığını gösterir. Taliban'a baskı yaparak uzlaşıya zorlamak, onlar karşısında zayıf bir noktada olmak demektir" değerlendirmesinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum