1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban'ın İran sınır karakolunu ele geçirdiği iddia edildi
Taliban'ın İran sınır karakolunu ele geçirdiği iddia edildi

Taliban'ın İran sınır karakolunu ele geçirdiği iddia edildi

Taliban ve İran arasındaki sınırda çatışmalar yaşandı. İran sınır muhafızlarının top atışları yaptığı sınırda Taliban'ın iki sınır karakolunu ele geçirdiği iddia edildi. Çatışmaların görüntüleri sosyal medyada yayınlandı.

01 Aralık 2021 Çarşamba 18:24A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medyada yayınlanan görüntülere göre İran sınır birlikleri ile Taliban hükümetinin sınır birlikleri arasında çatışma çıktı. 

Afganistan ile İran sınırı arasında yaşanan çatışmanın kimi iddialara göre sınırı izinsiz geçen İranlı çiftçilere uyarı ateşi açılması sonucu gerçekleştiği belirtildi. 

Kimi iddialara göre de sınırın nasıl olması gerektiği yönünde tartışma çıktığı ve sonrasında çatışmalar yaşandığı ifade edildi.

Çatışmalarda karşılıklı top atışlarının yapıldığı görülürken, İran'a ait iki sınır karakolu Taliban tarafından ele geçirildi. 

Taliban ve İran arasındaki çatışmanın sebebi henüz resmi bir netlik kazanmazken, gelen görüntülere göre ağır silahların kullanıldığı görüldü. 

Afganistan yarı resmi haber ajansları sınır anlaşmazlığının giderildiğini belirterek çatışmaların sona erdiğini açıkladı.

İran medyası da sosyal medyada İran'a ait sınır karakollarının Taliban tarafından ele geçirildiği görüntüleri kaldırmaya başladı. 

İran medyası ayrıca Taliban'ın taciz ateşleri sonucu çatışmaların yaşandığı propagandasında bulundu.

Çatışmalara dair kimi görüntüler İran tarafından yayından kaldırılsa da Afganistan kaynaklı görüntüler hala yayımda.

 

 

İran yanlısı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda da çatışma sesleri duyulabiliyor.

 

 

Taliban'ın sınır karakolunu ele geçirdiğine dair paylaşılan görüntüler,

 

 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum