1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban ABD Helikopteri Düşürdü: 33 Ölü
Taliban ABD Helikopteri Düşürdü: 33 Ölü

Taliban ABD Helikopteri Düşürdü: 33 Ölü

Kabil'de dün bir ABD helikopterine düzenlenen saldırıda, 33 ABD askerinin öldüğü belirtildi. NATO konvoyuna düzenlenen saldırıda da 24 kişi öldü.

25 Kasım 2011 Cuma 14:12A+A-

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid'in yaptığı açıklamaya göre, Taliban Kabil'in Karabağ bölgesinde bir ABD helikopteri düşürdü.

PressMedya'nın haberine göre açıklamada, bugün (24 Kasım-Dün) öğleden sonra yerel saatle 15.00'te ABD helikopterine saldırı düzenlendiği belirtildi.

Sözcü, pusuda bekleyen Taliban savaşçılarının hedef aldığı Chinook tipi helikopterde bulunan 33 ABD askerinin öldüğünü söyledi.

Benzer bir saldırı, Ağustos ayında düzenlenmiş, yine Chinook tipi helikopter vurulmuştu. Bu saldırıda da 31 ABD askeri ve 7 Afgan'ın öldüğü açıklanmıştı. Ölen askerlerin büyük bir kısmının, bin Ladin'e saldırı düzenleyen SEAL komandoları olduğu ortaya çıkmıştı.

NATO konvoyuna saldırı

Afganistan'da bir başka saldırı da Gülistan bölgesinde NATO konvoyuna düzenlendi. Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi'nin açıklamasına göre, Kandahar - Herat karayolu üzerinde hareket halindeki konvoya düzenlenen saldırıda 6 yakıt tankeri alev altı. Konvoydaki 8 araca da RPG ile saldırı düzenlendi.

Ahmedi, 24 konvoya düzenlenen saldırıda 24 kişinin öldüğünü belirtti.

 

HABERE YORUM KAT