1. HABERLER

  2. HABER

  3. Taksim Gezi Parkı Eylemlerine İsrail'den Destek
Taksim Gezi Parkı Eylemlerine İsrailden Destek

Taksim Gezi Parkı Eylemlerine İsrail'den Destek

Taksim Gezi Parkı'nda birkaç ağacın kesildiği bahanesiyle başlayan tahrike İsrail de katıldı.

04 Haziran 2013 Salı 06:49A+A-

Taksim Gezi Parkı'nda birkaç ağacın kesildiği bahanesiyle başlayan tahrike İsrail de katıldı.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık 1000 kadar İsrailli, İstanbul'daki eylemlere destek verdi.

Ellerinde İsrail bayrakları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet aleyhinde sloganlar atan kalabalıktakiler, sosyal medya aracılığıyla da Taksim'e 'yanınızdayız' mesajı gönderdi. 

Türkiye laiktir laik kalacak!

Türkçe, İbranice ve İngilizce olarak “Erdoğan istifa”, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Diren İstanbul”, “Diren Türkiye”, “Durma durdukça sıra sana gelecek” şeklinde sloganlar attı.

Önceki akşam yapılan gösteriye katılan İsraillerden biri, “Türkiye’deki arkadaşlarımdan devamlı haber alıyorum. Ve orada müthiş bir operasyon var. Ve bunu devlet için söylemiyorum, İstanbul ve tüm şehirler için söylüyorum” dedi. Bir başka katılımcı ise, Türk Büyükelçiliği önündeki gösterinin İsrailliler tarafından organize edildiğini belirterek, “Bu olay beni duygulandırıyor. İsraillilerin Türk halkına olan duyarlılığını gösteriyoruz” diye konuştu.

GüncelliYorum adlı sitede yer alan habere göre gösteriye katılan İsraillilerden biri, “Dünden beri Türkiye’deki arkadaşlarımdan devamlı haber alıyorum. Ve orada müthiş bir operasyon var. Ve bunu devlet için söylemiyorum, İstanbul ve tüm şehirler için söylüyorum. Diren Türkiye, diren İstanbul. Tekrar söylüyorum, bu laflarım arkadaşlarım için devlet için değil”

Başka bir İsrailli bayan, “Türk halkının bağımsızlığı için geldim buraya. Herkes Türk medyasının olayları, ağır şiddeti yansıtmadığını biliyor. Sakin ve sessiz bir protestoya, suçsuz insanlara ağır şiddet uygulanıyor”

Sizleri bilmem ama bu olay beni duygulandırıyor. Dünkü gösteride Türk yahudileri var idi. Yani adı üstünde Türk. Zaten son günlerdeki olaylar tüm dünya Türklerini ayağa kaldırdı. Fakat bugünkü organizasyon İsrailliler tarafından hazırlanıp organize edildi. İsraillilerin Türk halkına olan duyarlılığının, sevgisinin hala Erdoğan’ın kötüleştirme çabalarına rağmen korunmuş olmasını görmek beni mutlu etti.

israil-telaviv-gezi-parki.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum