1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. TAK Üstlendi, Kürkçü Hayal Kırıklığına Uğradı!
TAK Üstlendi, Kürkçü Hayal Kırıklığına Uğradı!

TAK Üstlendi, Kürkçü Hayal Kırıklığına Uğradı!

Ertuğrul Kürkçü ve onun gibileri Diyarbakır-Bağlar saldırısını TAK üstlendi diye bin pişmanlar. Daha önce hepsi saldırının faili olarak IŞİD’i göstermişti ama TAK olayı üstlenmekle fena halde canlarını sıkmış gibi!

07 Kasım 2016 Pazartesi 11:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Diyarbakır'da 4 Kasım’da meydana gelen ve 2'si polis 9'u sivil 11 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı dün Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) isimli PKK’nın paravan örgütü üstlendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Rudaw’ın aktardığına göre Twitter hesabından TAK'ın açıklamasına yönelik şunları söyledi:

"Hiçbir söz, vekillerimiz, eşbaşkanlarımız, yöneticilerimiz ve sivil halkı hedef alan kör şiddeti haklılaştıramaz.

Hiçbir kurtuluş hareketi IŞİD'le aynı hat üzerine düşmeyi, yaşam hakkını hoyratça çiğnemeyi bir kuru özür ile geçiştiremez."

Kürkçü’nün temelde “kurtuluş hareketi” diye taltif ettiği TAK’a yönelik “IŞİD’le aynı safa düşme” vurgusu burada dikkat çekici olan hususlardan birisidir. Doğrudur; şüphesiz eylem tarzı ve mantığı noktasında adı geçen örgüt ile yan yana gelmek, onunla anılmak bir hareketin başına gelebilecek en büyük alçalmalardan biridir. Ama IŞİD’le yan yana gelmeyi eleştiren Ertuğrul Kürkçü ve onun gibileri emperyalist görünen ABD ve halkına kan kusan Esed gibi zalimlerle yan yana gelmekten bugüne kadar hiç utandılar mı? Hayır!

Demek PKK Amerika’yla, Rusya’yla, Esed rejimiyle, Avrupa emperyalizmiyle aynı safa düşünce bir şey olmuyor ama IŞİD ile aynı safa düşünce bu kabul edilemez görülüyor öyle mi? Tutarlılık kaygısı olan anti-emperyalistlik iddiasına sahip bir oluşumun IŞİD gibi örgütlerden önce yukarıda adı geçen güçlerle aynı safa düşmekten imtina etmesi gerektiği açıktır. Açık olmasına açıktır ama gel gör ki ne Kürkçü ne de onun gibilerinde bunu görecek basiret kalmamıştır!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum