1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tahşiye Nedir, Tahşiyeciler Kimlerdir?
Tahşiye Nedir, Tahşiyeciler Kimlerdir?

Tahşiye Nedir, Tahşiyeciler Kimlerdir?

İstanbul merkezli operasyonun gerekçelerinden olan Tahşiye, 2010'da gerçekleşen bir operasyonun adıydı ve çok sayıda kişi tutuklanmıştı.

15 Aralık 2014 Pazartesi 11:08A+A-

İstanbul merkezli dün yapılan operasyonun gerekçelerinden birinin de 2010 yılında Tahşiyeciler adıyla bilinen bir gruba yönelik düzenlenen baskınlarda kumpas kurulduğu ve delil üretildiğiydi.

Tahşiyeciler olarak bilinen grup, Muşlu emekli bir imamın önderliğinde Risale-i Nur çalışmaları yapıyor ve bu yönde eserler yayınlıyor. Eserlerin yayınlandığı yayınevinin isminin Tahşiye olması sebebi ile de Tahşiyeciler olarak biliniyor. Hacı Abi, Molla Abi diye de anılan Mehmet Doğan isimli emekli imam, Said Nursi'nin ilk öğrencilerinden Hulusi Yahyagil'in de talebelerinden biri... Tahşiye, sözlüklerde dipnot ekleme anlamına geliyor.

“Molla Muhammet” adıyla bilinen emekli imam Mehmet Doğan'ın, Fethullah Gülen'in bazı fikirlerine karşı çıktığı, özellikle kitap ehli gayrı müslimlerin de cennete gireceği ve dinlerarası diyalog faaliyetleri sebebiyle Gülen'den ayrıştığı biliniyor. Bu gruba 2010 yılında yapılan operasyonun bu sebeple Gülen cemaatinin kendisine yakın polislere yaptırıldığı öne sürülüyor.

Gruba 2010'da yapılan operasyonda çok sayıda el bombası ve sis bombası ele geçirilmişti. Yapılan incelemelerde bombalarda sanıklara ait hiçbir parmak izi bulunmazken operasyonu yapan polislerin parmak izi yer alıyordu. Polisler ise bu durumu 'eldivensiz' olmalarına bağlamıştı.

2010 yılında gruba yapılan baskınlarda ele geçirilen sis bombasıyla "Zir Vadisi"nde yapılan kazılarda bulunan sis bombasının seri numaralarının aynı olduğu belirtiliyor. Biri "Ergenekon" diğeri "El - Kaide", birbirinden çok farklı gruplara yönelik operasyonlarda tek bir bombanın 2 kez bulunmasının "14 aralık soruşturması"nın dikkat çekici delilleri arasında olduğu belirtiliyor.  Zir Vadisi'nde bulunan sis bombasının gruba yönelik Bahçelievler'de bir evde yapılan aramada yine bulunduğu iddia ediliyor.

TAHŞİYE GRUBU STV DİZİSİNE DE KONU OLMUŞTU

21 Ocak 2010 akşamı STV”nin Tek Türkiye dizisinde “Tahşiye” isimli bir örgütten ve El Kaide bağlantısından söz edildi. Ertesi gün sabah saatlerinde de Tahşiye Yayınevi'nin sahipleri, arkadaşları ve yakınlarının evlerine polisler tarafından baskın yapıldı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında Mehmet Doğan da gözaltına alındı ve tutuklandı. MS hastası ve yüzde 90 görme kaybı olan Doğan, 17 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum