1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Tahrir'de Kadınlara Tecavüz Vakaları
Tahrirde Kadınlara Tecavüz Vakaları

Tahrir'de Kadınlara Tecavüz Vakaları

Mursi karşıtı protestoların merkezi olan Tahrir Meydanı'nda dört gün içinde en z 91 tecavüz vakasının yaşandığı bildirildi.

03 Temmuz 2013 Çarşamba 17:38A+A-

Haksöz-Haber

Human Rigths Watch örgütünün Mısır Cinsel Saldırganlığa Karşı Eylem adlı kuruluşun verilerine dayanarak yaptığı açıklamada Pazar günü 46, Pazartesi günü 17 ve Salı günü 23 tecavüz olayının gerçekleştiği açıklandı. 

Nazra Feminist Çalışmalar adlı bir başka insan hakları örgütü ise geçtiğimiz Cuma günü ayrıca 5 vakanın yaşandığını bildirdi.

Mısır’da cinsel saldırı suçlarının yaygınlığı biliniyor fakat protesto eylemlerinin düzenlediği bölgede bu oranda saldırıların yaşanması muhalifleri zor duruma soktu.
Bazıları saldırıların ortaya çıkan güvenlik boşluğundan yararlanan çetelerin işi olduğunu iddia ederken, bunların yönetim karşıtı muhalif harekete kadınların katılımını engellemek için yapılmış organize eylemler olduğunu iddia edenler de var. Human Rigths Watch’ın Ortadoğu direktör yardımcısı Joe Stork yaşananların yönetimin iflasının bir göstergesi olduğunu söylüyor ve yetkilileri önlem almaya çağırıyor.

Ne var ki bu tür eleştiriler çok anlamsız ve de yersiz. Günlerdir İhvan mensuplarına ve merkezlerine yönelik onca saldırı karşısında dahi bir şey yapamayan yönetimin iktidarı devirmek üzere merkez üs haline getirilen Tahrir Meydanında güvenlik adına müdahalede bulunmasını istemek çok saçma bir beklenti. Ayrıca Tahrir’de yaşanan bu vakalar İhvan iktidarının yıkılması durumunda Mısır’ı nasıl bir geleceğin beklediğine ilişkin olarak da somut bir ipucu veriyor.  

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum