1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TACİKİSTAN

  4. Tacikistan'da 7 İmam İhvan'a Üyelikten Tutuklandı
Tacikistan'da 7 İmam İhvan'a Üyelikten Tutuklandı

Tacikistan'da 7 İmam İhvan'a Üyelikten Tutuklandı

Tacikistan’da yedi imam Müslüman Kardeşler hareketine davet ettikleri gerekçesiyle hapis cezası aldı.

17 Haziran 2016 Cuma 14:38A+A-

Tacikistan’ın Sogd ili Bobojon Gafurov ilçe mahkemesi, ülkede yasaklanan Müslüman Kardeşler örgütünün fikirlerini yayma suçundan yedi imama hapis cezası verdi.

Dünya Bülteni’nin Azadlık radyosuna dayandırdığı habere göre, Kanibadam şehri merkez camii görevlilerinden Maksud Urunov, Abbos Abdurahmonov ve Hüseyin Tukhtaev, Bobodjon Gafurov ilçesi merkez camii görevlilerinden Abdudjamil Youssoufi, Guliston şehir merkezi cami imamı Sulaymon Boltuev, Hujand şehri imamı Hamzaali Sultonov ve Isfara şehri camisi görevlisi Mehdi Boltaev aynı suçlamalarla üç yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Haberde mahkemenin altı hükümlünün Medine'deki İslam Üniversitesi'nde eğitim gördüğü ve 90'ların sonunda Müslüman Kardeşler Hareketine katıldıklarının tespit edildiği bildirildi.

Sanıklardan sadece Mehdi Boltaev Taşkent'teki İslam medresesi mezunu ve Özbekistan vatandaşı olduğunu açıklandı.

Haberde tutuklanan yedi imamın mart ayında tutuklandığı, savcılığın soruşturmayı gizli yürüttüğü ve davanın ayrıntılarının açıklanmadığı belirtildi.

Tacikistan'da 2006 yılından bu yana Müslüman Kardeşler örgütünün faaliyetleri yasaklandı. Ancak bu örgüte üyelik suçundan şimdiye kadar tutuklama olmamıştı.

HABERE YORUM KAT