1. HABERLER

  2. HABER

  3. SYKP’den Hebdo’ya Destek Eylemi
SYKP’den Hebdo’ya Destek Eylemi

SYKP’den Hebdo’ya Destek Eylemi

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı Fransız Konsolosluğu önünde protesto etti.

09 Ocak 2015 Cuma 02:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) İstanbul İl Örgütü, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı Fransız Konsolosluğu önünde protesto etti.

Eylemde “Ne cihatçı çeteler, ne emperyalist haydutlar, çözüm halkların kardeşliğinde” ve “Fransız hükümeti, saldırganları Kuzey Afrika ve Ortadoğu'dan iyi tanıyor çünkü onları destekliyor” dövizleri taşıyan SYKP üyeleri, “Charlie Hebdo'nun kalemiyiz” sloganını attı.

“Gerçek Sorumlular Emperyalistler”miş Ama Sebebi Farklı

sykp-2.jpgYapılan açıklamada Afganistan, Irak, Libya ve Suriye başta olmak üzere ABD ve Fransız emperyalistlerinin katliamdan sorumlu olduğu ve “kendi emperyalist çıkarları için milyonları katledip, on milyonları göçe mecbur bırakıp, nice kentleri, kasabaları yakmış-yıkmış, harabeye çevirdiği” vurgulandı. Partililerin tespitleri bununla sınırlı kalmadı. SYKP’liler, aslında Türkiye’deki neredeyse tüm sol ve Kemalist kesimlerin artık ezberi haline gelen ve Suriye rejiminin de kullandığı politik dille şunu vurguladılar:

“Fransa'nın, Libya'da, Suriye'de ve bir çok Afrika ülkesinde izlediği saldırgan politikaların yerel dini, gerici, faşizan güçlerle girdiği karanlık ilişkilerin dönüp Fransa'yı ve Fransa yurttaşlarını vurdu”

Ağızlarındaki baklayı çıkarmayı sona saklayan SYKP’liler, “Hebdo bahane Emperyalizm-İslam işbirliği şahane” sadedindeki vurgularıyla saflarının neresi olduğunu bir kez daha ortaya koydular.

“Hangi Halkların Kardeşliği?”

Ortadoğu’da İslam düşmanlığı üzerinden anti-emperyalistlik yapılamayacağını halen öğrenememiş olanlara şu soruyu sormak kaçınılmaz oluyor:

“Afrika, Afganistan ve Irak’ta savaştıkları güçlerle aynı anda işbirliğine girmek nasıl bir gerçeklik ve stratejiye tekabül etmekte acaba?”

İşte bu bakış açısı, emperyalizm ve işbirlikçileri tahlili yapıyorum zannederken, aslında tam da emperyalizmle işbirliği içerisinde olan Esed, Kaddafi vb. ile örtüşüp, İslam halklarına düşmanlık ve diktatör seviciliği ürettiğini göremiyor. 

HABERE YORUM KAT