1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Yetkili Zırvaladı: "Arap Dünyasında Terörizmin Sebebi İhvan ve Humeyni"
Suudi Yetkili Zırvaladı: "Arap Dünyasında Terörizmin Sebebi İhvan ve Humeyni"

Suudi Yetkili Zırvaladı: "Arap Dünyasında Terörizmin Sebebi İhvan ve Humeyni"

Suudi Arabistan, Arap dünyasındaki 'modern terörizmden' Humeyni ve Müslüman Kardeşler'i sorumlu tuttu.

28 Temmuz 2018 Cumartesi 15:32A+A-

Suudi Arabistan Devlet Güvenlik Başkanlığı Resmi Sözcüsü Mühendis Bessam Atiye, "Arap bölgesindeki modern terörizmin, Humeyni ve Müslüman Kardeşler liderliğindeki çeşitli ideolojilerin bir sonucu olarak ortaya çıktığını" söyledi.

Uluslararası Endüstriyel Güvenlik Derneği’nin Zahran şehrinde düzenlediği konferansın altıncı forumunda konuşan Atiye, "terörizmin her zaman ideolojilerle yayıldığını" ifade ederek, "Bölgemizde hala Humeyni ve Müslüman Kardeşler gibi bazı İslami ideolojilerin kalıntıları yaşıyor" dedi.

"Faşist Nazi ideolojileri gibi büyük insan kayıplarına yol açan ideolojilerin geçtiğimiz yüzyılda sona erdiğini" söyleyen Atiye, "bu İslami ideolojilerin etkisinin ise Arap bölgesinde hala devam ettiğini" dile getirdi.

Arap bölgesinin karmaşık bir güvenlik yapısı olduğunu söyleyen Atiye, "Güvenlik tehditleri ışığında, teknolojiye sahip olanlar bilgiye de sahiptir. Siber güvenlik, Suudi Arabistan’ın istikrarını sağlayan sekizinci sütundür" diyerek bazı ülkelerin Suudi Arabistan’ın ulusal güvenliği karşı meydan okumakta olduğunu iddia etti.

Kaynak: Şarku’l Avsat

HABERE YORUM KAT

2 Yorum