1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan’ın ‘yardım’ açıklaması ne anlama geliyor?
Suudi Arabistan’ın ‘yardım’ açıklaması ne anlama geliyor?

Suudi Arabistan’ın ‘yardım’ açıklaması ne anlama geliyor?

Kral Selman’ın talimatıyla, Suudi Arabistan’ın İzmir'deki depremzedelere yardım göndermeyi planladığı açıklandı.

07 Kasım 2020 Cumartesi 15:31A+A-

HAKSÖZ HABER

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, İzmir’de meydana gelen deprem sebebiyle mağdur olanlar için acilen tıbbi, insani ve barınak yardımı gönderilmesi için Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi'ne talimat verdiğini duyurdu. 

Haberde, bu yardımın Kral Selman'ın dost Türk halkının yanında yer alma isteğinden kaynaklandığı da belirtiliyor. Depremin üzerinden belli bir süre geçtikten sonra yapılan bu yardım duyurusu acaba ne anlama geliyor?

ABD Başkanlık seçimlerini önde götüren Demokrat aday Biden’ın Suud yönetimine Trump dönemine göre daha mesafeli duracağı yönünde aktarılan bilgiler, Suud yönetiminin seçim sonuçlarından sonra yaptığı bu ‘yardım’ açıklaması üzerinde tartışmalara sebep olacağa benziyor. Trump'ın yoğun desteğini alan Suud yönetimi özellikle son dönemde Türkiye karşıtı tutumunu saklama ihtiyacı bile duymuyordu.

ABD’nin başına geçecek olan olası yönetiminin Suud politikasında yaşanabilecek değişimin Suudi Arabistan idaresinin son dönemki Türkiye politikasında değişikliğe yol açabileceği daha önce de dile getirilmişti. Bu son yardım açıklamasının yaşanabilecek değişimlerin ilk göstergesi olup olmadığını ilerleyen günler gösterecek.

HABERE YORUM KAT