1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan'da Müzik, Resim ve Tiyatro Müfredata Girdi
Suudi Arabistan'da Müzik, Resim ve Tiyatro Müfredata Girdi

Suudi Arabistan'da Müzik, Resim ve Tiyatro Müfredata Girdi

Suudi Arabistan'da müzik, tiyatro ve resim ders müfredatına girdi. Son zamanlarda eğlence sektörüne milyon dolarlık yatırım yapılan ülkede Bin Selman'ın "ılımlılaştırma" projesi kapsamında yeni kararlar alınıyor.

09 Kasım 2019 Cumartesi 07:52A+A-

Suudi Arabistan Kültür Bakanlığı'nın açıklamasına göre ülkede müzik, tiyatro ve resim artık devlet okulları ile özel okulların müfredatına girecek.

Suudi Arabistan'ın Kültür Bakanı Prens Bedr bin Abdullah bin Muhammed attığı tweet'te "Müzik, tiyatro ve resim eğitim sistemimizde. Sırada daha güzel bir şey var" ifadelerini kullandı.

Müfredat değişikliğinin yanı Kültür Bakanlığı artık okullara, üniversitelere kültürel ve sanatsal faaliyetler için izin yetkisine de sahip oldu.

Suudi Arabistan bir süre önce ülkenin eğlence sektörünü geliştirmek için İngiltere’deki eğlence şirketleriyle anlaşma imzalamıştı.

Geçen ay kadın izleyicilerin futbol maçlarını seyretmesine izin verilmiş ve kadınların Haziran ayından itibaren araba kullanma yasağı kaldırılmıştı.

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin “radikal düşünceleri derhal yok ederek ılımlı İslam'a” geçeceğini söyleyerek tepki çekmişti. (Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT