1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan Ülkedeki 250 Arakanlıyı Yük Olarak Görüyor!
Suudi Arabistan Ülkedeki 250 Arakanlıyı Yük Olarak Görüyor!

Suudi Arabistan Ülkedeki 250 Arakanlıyı Yük Olarak Görüyor!

Arakanlı mazlumların kamplardaki esaret hayatı ve yaşadıkları acılar devam ederken, Suudi Arabistan gibi ülkelerin tutumları kardeşlerimizin acılarını derinleştiriyor. Suudi yönetiminin ülkedeki 250 Arakanlıyı sınır dışı edeceği kaydediliyor.

21 Ocak 2019 Pazartesi 14:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Myanmar rejimi ve bağlı Budist çetelerin yarım yüzyılı aşkın süredir Arakan’ı İslam ve müslümanlardan arındırarak Budistleştirme projesinde 25 Ağustos 2017’de başlayan son soykırım ile sona gelindi. Çoğu Bangladeş’te derme çatma kamplarda yardım kuruluşlarının desteğiyle günlük hayatlarını idame ettirmeye çalışan Arakanlı mazlumların günün birinde öz yurtlarında yeniden bir geleceklerinin olup olmayacağı belirsizliğini korurken İslam dünyası yönetimlerinin mesele karşısındaki acizliği yarayı derinleştiriyor.

Bir de Arakanlı mazlumların durumlarının halihazırda iyileştirilmesi ve uzun vadede öz yurtlarında yeniden bir geleceklerinin olması için gayret sarfetmek derken zaten hiç oralı olmamakla kalmayıp ülkelerindeki az sayıda Arakanlıyı yük gören sözde “İslam ülkeleri” var. Suudi Arabistan bu ülkelerin başında geliyor.

Anadolu Ajansı’nın Al Jazeera televizyonuna dayandırdığı haberine göre, Özgür Rohingya Koalisyonu'nun kampanya koordinatörü Nay San Lwin, Suudi Arabistan'ın 250 Arakanlı Müslüman erkeği Bangladeş'e göndermeyi planladığını açıkladı.

Suudi Arabistan'da Arakanlı Müslümanların çoğunun oturum iznine sahip olduğuna işaret eden Nay, öte yandan Cidde'de Şumasi merkezinde tutulanlara suçlularmış gibi muamele edildiğini söyledi.

Nay San Lwin, bu kişilerin Bangladeş'e sınır dışı edilmeleri halinde cezaevine gönderilebileceğini belirterek, Suudi yetkililere plandan vazgeçmeleri çağrısında bulundu.

Nay, dün Cidde havaalanına götürülmek üzere hazırlanan Arakanlı Müslümanların görüntülerinin yer aldığı bir videoyu da paylaştı.

Suudi Arabistan, 2011 yılından sonra ülkeye gelen Arakanlı Müslümanlara oturum izni vermiyor.

Özgür Rohingya Koalisyonu'nun kampanya koordinatörü Nay, birçok insan hakları örgütünün son 2 yıldır Suudi yetkililere oturum izni konusunda çağrıda bulunduğunu, kendisinin de bizzat Suudi yetkililerle meseleyi görüştüğünü sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum