1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Suudi Arabistan Husileri Karadan Vurdu
Suudi Arabistan Husileri Karadan Vurdu

Suudi Arabistan Husileri Karadan Vurdu

Suudi Arabistan ordusu, Yemen’in kuzeyinde Suudi Arabistan sınırındaki Sada kentinde Husilere ait mevzileri top ve füzelerle karadan bombaladı. Cumhurbaşkanı Hadi yanlıları ise Şebva'da iki kampı ele geçirdi.

13 Nisan 2015 Pazartesi 14:16A+A-

Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan 'Kararlılık Fırtınası Operasyonu' Sözcüsü Ahmed Asiri, Husilerin Sada’da duydukları askeri baskıdan dolayı savaşı Suudi Arabistan sınırına taşımaya çalıştığını ifade etmişti.

Hadi yanlıları 2 kampı ele geçirdi

Yemen’de Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı Halk Direniş Komiteleri, ülkenin güneyindeki Şebva kentinde Husilerin elindeki iki askeri kampı geri aldıklarını açıkladı.

Al Jazeera’ye bilgi veren kaynaklar, Halk Komiteleri’nin, Şebva’da eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının elindeki Muşat Cebeli ve Lihaf Limanı’na giden yol üzerindeki stratejik Neşime kampını ele geçirdiğini söyledi.

Yaşanan çatışmalarda, Muşat Cebeli kampı komutanı Halid Hatib ve çok sayıda askeri öldü.

Halit Bahhah Cumhurbaşkanı Yardımcısı 

Yemen Cumhurbaşkanı Abdrabbu Mansur Hadi'nin cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atadığı Başbakan Halid Mahfuz Bahhah yemin etti.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Pazar günü Bahhah'ı cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atamıştı.

Merib'de çatışmalarda 33 kişi öldü

Merib kentinde ise, aşiret kaynaklarının Al Jazeera’ye verdiği bilgiye göre, Servah bölgesinde aşiret güçleriyle devrik cumhurbaşkanı Salih taraftarlarının desteğindeki Husiler arasında yaşanan çatışmalarda beşi aşiret mensubu 33 kişi öldü.

Cumhurbaşkanı Hadi’nin Sana’dan ayrıldıktan sonra yönetimin merkezini taşıdığı Aden’in bazı mahallelerinde Halk Komiteleri ile Husiler arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Anadolu Ajansı, Halk Komiteleri kaynaklarına dayanarak, Hadi yanlılarının Husilerin Keriter bölgesine sızma girişimini püskürttüklerini ve bir tankı imha ettiklerini aktardı.

Husilere bağlı keskin nişancılar, Keriter bölgesinde yerel meclisin hizmetler sorumlusunu öldürdü. Kaynaklar Keriter’de keskin nişancıların yüksek binaların çatılarında mevzilendiğini ve sivillere ateş ettiğini söyledi.

Al Jazeera muhabiri, hastane kaynaklarına dayandırarak Pazar günü Aden’in Keriter bölgesindeki çatışmalarda 10 kişinin öldüğünü ve 30 kişinin yaralandığını ifade etmişti.

'Silah taşıyan gemiler'

Al Jazeera kaynakları, Pazar günü başkent Sana’nın güneydoğusundaki Ebyen kentinde silah taşıyan üç geminin Husilerin kontrolündeki Şakra sahiline ulaştığını bildirdi. Kaynaklar, bölge sakinlerinin gemilerden birinden silahların boşaltılma işlemine şahit olduklarını ve silahların Salih güçlerinin kontrolündeki 15. Piyade Tugayı’na götürüldüğünü belirtti.

Yemen’in güneyindeki Taiz kentinde Hadi’ye yakın kaynaklar Al Jazeera’ye kentte bulunan 35. Tugay’ın ülkenin yasal temsilcisi olarak Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi’ye bağlılığını ilan etti. Tugaya bağlı birimler Taiz kentinin değişik bölgelerinde kontrol noktaları oluşturdu.

Hava saldırıları devam ediyor

Suudi Arabistan önderliğindeki 'Kararlılık Fırtınası Operasyonu’na' katılan savaş uçakları Aden’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yakınlarındaki Husilere ait mevzileri bombaladı. Uçaklar Husilerin silah deposu olarak kullandıkları bazı mağaraları da vurdu.

Merib kentinde ise yerel kaynaklara göre, koalisyon uçakları kentin Sırvah bölgesinde Husilere ait mevzileri vurdu. Uçaklar Marib ile Cevf kentleri arasında Meczer ve Berakiş bölgelerinde Husilere ait silah depolarını da bombaladı.

Yemen’in kuzeyinde Husilerin kalesi Sada kentinde de koalisyon uçakları Ali Ammar mıntıkasında Husilere ait hedefleri vurdu. 

HABERE YORUM KAT