1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suudi Arabistan 28 Şubat'ını yaşarken...
Suudi Arabistan 28 Şubat'ını yaşarken...

Suudi Arabistan 28 Şubat'ını yaşarken...

Suudi Arabistan yönetimi kız öğrencilerin okullarındaki sınav salonlarına çarşafla girmelerinin yasaklandığını duyurdu.

09 Şubat 2024 Cuma 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD'nin bölgedeki temsilcisi gibi hareket eden Suudi Arabistan, Gazze'de yaşanan katliama gözlerini kapatmışken bir taraftan ise oldukça ilginç kararlara imza atıyor. 

En son yapılan "Filistin tanınmazsa İsrail'le normalleşme olmaz" açıklamasına kadar Suudi Arabistan, Gazze'de yaşanan vahşet hakkında hiçbir olumlu adım atmadı. Suud hapishanelerinde ise binlerce İslami hareket mensubu tutuklu bulunuyor. 

Suudi Arabistan geç modernleşmesini tamamlamak için hız kesmeden adımlar atmaya devam ediyor.  Çarşaf giyme zorunluluğunun kaldırıldığı ve daha sonra "aşamalı olarak modernleşme" sürecine giden Suudi Arabistan’da şaşırtan bir karar daha alındı. Yeni karara göre Arabistan’da kız öğrencilerin çarşaf giyerek sınav salonlarına girmeleri yasaklandı.

Alınan karara göre, Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim ve Öğretim Değerlendirme Komisyonu tarafınca alındı. Yeni karara göre eğitim gören tüm kız öğrenciler sınav döneminde okul üniforması düzenlemelerine uymak zorunda. 

İnsanların ne şekilde örtüneceklerine karar veren Selman yönetimi çarşafı yasaklayarak modernleşme yolunda hız kesmeden ilerliyor. Suudi Arabistan kendi 28 Şubat'ını yaşıyor...

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum