1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. "Suriye'yi Parçalanmaktan Kurtaracak Siyasi Bir Çözüm Bulunmalı"
"Suriye'yi Parçalanmaktan Kurtaracak Siyasi Bir Çözüm Bulunmalı"

"Suriye'yi Parçalanmaktan Kurtaracak Siyasi Bir Çözüm Bulunmalı"

Katar Dışişleri Bakanı Sani, uluslararası topluma seslenerek, Suriye'yi parçalanmaktan kurtaracak kapsamlı bir siyasi çözüm bulunması çağrısında bulundu.

22 Mart 2016 Salı 08:36A+A-

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, uluslararası topluma seslenerek, Suriye'yi parçalanmaktan kurtaracak kapsamlı bir siyasi çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Katar'ın başkenti Doha'da El-Cezire Medya Ağı'nın düzenlediği, "Ortadoğu'da Uluslararası ve Bölgesel İtişme" başlıklı "10. El-Cezire Forumu"na katılan Al Sani, yaptığı konuşmada, uluslararası toplumu, Suriye krizindeki "gevşekliği" ve Filistin meselesine karşı takındığı "çifte standart" tutumundan ötürü şiddetle kınadı.

Al Sani, Suriye'de yaşanan durumun, ülkeye, Suriye halkına ve tüm bölgeye tehlikeli meydan okumalarının olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Suriye'de tam bir değişim olmalı. Ülkeyi parçalanmaktan kurtaracak kapsamlı bir siyasi çözüm bulunmalı. Suriye halkının yaşadığı dram, uluslararası toplumun bu krizi ciddi bir şekilde ele almamasından kaynaklanıyor. Bu durum, temel misyonu uluslararası barış ve güvenliği korumak olan Birleşmiş Milletler sisteminin de başarısızlığını ve güvenilir olmadığını ortaya koydu."

Ortadoğu'daki istikrarsızlığın ana sebebinin, İsrail'in uluslararası hukuku çiğnemesine rağmen, uluslararası toplumun işgale son vermek için gerçek anlamda bir çaba harcamamasından kaynaklandığını savunan Al Sani, "İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşası, zulüm, tutuklama ve ambargo gibi eylemlerine yaptırımlar uygulamak ve baskı yapmak yerine seyirci kalınıyor. Ortadoğu'da işgalin sona ermesi ve barışın sağlanması için İsrail'e her türlü baskı yapılmalı" ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT