1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriye’nin Gerçek Dostları da BUGÜN Harbiye'de Olacak!
Suriye’nin Gerçek Dostları da BUGÜN Harbiyede Olacak!

Suriye’nin Gerçek Dostları da BUGÜN Harbiye'de Olacak!

İslami kuruluşlar 1 Nisan Pazar günü 13.00'te Harbiye’de ortak bir eylemle Suriye’nin Dostları toplantısına katılacak ülke temsilcilerine seslenecekler.

31 Mart 2012 Cumartesi 00:08A+A-

Özgür-Der, İHH, Medeniyet Derneği, Araştırma Kültür Vakfı, Anadolu Platformu, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Hikmet Vakfı’nın bileşenleri arasında olduğu Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu Pazar günü Harbiye’de gerçekleştireceği eylemle Suriye’nin Dostları toplantısına katılacak ülke temsilcilerine seslenecekler.

Suriye’de aylardır reform vaadleriyle halkı kandırmaya çalışan Baas rejimi bir yandan cinayetlerini ara vermeksizin sürdürürken, şimdi de Kofi Annan planı ile dünyayı avutuyor. Bir yıldır süregelen katliamlar karşısında hiçbir somut adım atmayan BM, İslam İşbirliği Örgütü, Arap Birliği gibi kuruluşlar ise zirveler düzenleyip kınama kararları alarak bir şeyler yapıldığı izlenimi veriyorlar.

Türkiyeli Müslümanlar 1 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirilecek “Suriye’nin Dostları” toplantısının da önceki toplantılar ve zirveler gibi anlamsız tartışmalarla heba edilmemesi için açık ve somut bir öneri sunuyor ve muhaliflerin silah taleplerinin acilen karşılanması gerektiğinin altını çiziyorlar.

Suriye halkı özgürlüğün yabancı güçlerin askeri müdahaleleriyle değil, direnişle geleceğine inanıyor. Bunun için de katil Baas ordusuna karşı kendisini savunabilmek için silaha ihtiyaç duyuyor. “Suriye’nin Dostları” olduklarını iddia edenler bu talebi karşılamalıdırlar. Suriye halkına kendini savunma hakkını tanımayanlar Suriye’nin Dostları olamazlar!

İslami kuruluşlar, ev sahipliğini Türkiye’nin yaptığı ve 70’den fazla ülke temsilcisinin katılacağı “Suriye’nin Dostları” toplantısının yapılacağı Harbiye’de kitlesel bir basın açıklamasıyla Suriye halkının bu talebini haykıracaklar.

Esed Despotizmine de, Emperyalist Müdahaleye de Hayır!

Baas Diktasına ve Katliamlarına Karşı

Suriye Halkının Kendisini Savunma Hakkına Evet!

1 Nisan Pazar Saat 13:00

Harbiye Radyoevi Önü

HABERE YORUM KAT

17 Yorum