1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Suriye'nin Geleceğinde Esed'in Yeri Yok"
"Suriye'nin Geleceğinde Esed'in Yeri Yok"

"Suriye'nin Geleceğinde Esed'in Yeri Yok"

G20'nin zenginler kulübü olmadığını söyleyen Erdoğan; "Suriye'de Esed'e yer yok, ülkede yaşayan herkesin kabul edebileceği bir çözüm üzerinde uzlaşılmadan, göçmenler ve terörizm başta olmak üzere bölge kaynaklı bu sorunların üstesinden gelinemez" dedi.

16 Kasım 2015 Pazartesi 16:22A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da düzenlediği basın toplantısında G20 Zirvesi sonuç bildirgesini açıkladı.

Erdoğan açıklamasında;

"Ortak bir bildiri ortak duruşumuz açısından önem arz etmektedir. Terörün, dini, milliyeti, ırkı, bölgesi yoktur. Terörizmi herhangi bir dinle alakalı göstermek insanlara hakarettir. Terörizmi herhangi bir dinle ilişkili hale getirmek son derece yanlış olduğu gibi böyle bir tavır, o dinin mensuplarına yapılacak en büyük hakarettir, en büyük saygısızlıktır. Zira bütün dinler için hayat hakkı kutsaldır." dedi.

Suriye'nin geleceğinde Esed'in yeri yoktur

Çevremizde yönetilemez ülkeler ortaya çıktı. Bunlardan biri Suriye'dir. Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması, terörden arındırılması ve çoğulcu, demokratik, meşru bir siyasi yapıya kavuşması bu sürecin ana hedefleridir. Kendi halkını katleden Esed'in Suriye'nin geleceğinde yeri yoktur, olamaz. Esed bu şansını çoktan kaybetmiştir. Suriye'de, ülkede yaşayan herkesin kabul edebileceği bir çözüm üzerinde uzlaşılmadan, göçmenler ve terörizm başta olmak üzere bölge kaynaklı bu sorunların üstesinden gelinemez. Uluslararası toplumun, bu konuda artık etkin bir işbirliği, külfet paylaşımı ve samimi bir dayanışma içerinde hareket etmesi gerekiyor.

Antalya Zirvesi'nin belki de en önemli sonuçlarından biri, dünya ekonomisinin ve nüfusunun çok büyük bir bölümünü temsil eden G20 ülkelerinin terörizmle mücadele konusunda güçlü bir duruş ortaya koymuş olmalarıdır. G20 liderleri olarak terör örgütleriyle ayrım gözetmeksizin mücadele konusunda görüş birliği içinde olduğumuzu gördük.

2015 yılında yoğun bir küresel gündemimiz vardı. Karşı karşıya kaldığımız sorunlar ortak bir tavır gerektiriyor. G20 bunun için çok önemlidir.

G20 zenginler kulübü değildir

Ev sahibi ülke olarak önceliklerimiz 3 ana başlıktadır. Kapsayıcı, uygulama ve yatırımlar. Ekonomilerimizin gerçek ve potansiyel büyümesini yükseltmek, istihdam oluşumunu desteklemek, dayanıklılığı güçlendirmek, kalkınmayı teşvik etmek ve politikalarımızın kapsayıcılığını artırmak için beraber hareket etmeyi sürdürmeye kararlılığımız devam ettiriyoruz. Büyümenin güçlü ve kapsayıcı olması konusunda son derece kararlıyız ve daha fazla, daha kaliteli istihdam oluşturacağız

Paris konferansında olacağım

Bu ayın sonunda Paris konferansı var. Ay sonunda sayın Hollande'ın daveti ile Paris'te olacağım.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum