1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyelilerin Katliamdan Kaçışları Sürüyor
Suriyelilerin Katliamdan Kaçışları Sürüyor

Suriyelilerin Katliamdan Kaçışları Sürüyor

Esed güçlerinin katliamlarından kaçabilmek için sınırdan Türkiye’ye geçen Suriyelilerin sayısı 23.892 oldu.

23 Nisan 2012 Pazartesi 18:02A+A-

Suriyelilerin Esed rejiminin katliamlarından kurtulabilmek için Lübnan, Ürdün ve Türkiye sınırından kaçışları devam ediyor. Yüz binleri bulan mülteci sayısı büyük bir insani dramın yaşandığını ortaya koyuyor.

Öte yandan Türkiye, katliamdan kaçan Suriyelilerin insani yardım ihtiyaçlarını bir yılı aşkın süredir karşılıyor. Sınırdaki 5 ayrı ilde kurulan kamplarda şu an için 23 bin 892 Suriyelinin bulunduğu bildiriliyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamada, şu ana kadar sınırdan Türkiye'ye 39 bin 705 Suriye vatandaşının giriş yaptığı belirtildi. Bu kişilerden 15 bin 763'ü çeşitli sebeplerle ülkelerine dönmüş durumda... 23 bin 892 Suriyeli ise hala Türkiye'de...

Açıklamada, çadırkentlerde ve konteynerkentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetlerin verildiği bildirildi.

Ayrıca kamplarda, okul, cami, ticaret, polis ve sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatıların da yer aldığı belirtildi. 

 

HABERE YORUM KAT