1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 'Suriyelilere Irkçı Saldırı Var'
'Suriyelilere Irkçı Saldırı Var'

'Suriyelilere Irkçı Saldırı Var'

Lübnan'da Suriyeli mültecilere yönelik saldırıların artması üzerine Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK), Lübnan hükümetine çağrıda bulundu, "ırkçı saldırları durdurun" dedi.

04 Nisan 2014 Cuma 14:35A+A-

SMDK yayınladığı bildiride, Lübnan’a sığınan Suriyeli mültecilere yönelik “ırkçı uygulamalar” olarak nitelendirdiği ayrımcı uygulamaların son bulmasını istedi. Lübnanlı bazı mezhepçi grupların Suriyelilere karşı ayrımcı ve baskıcı davrandığını belirten SMDK, bu tür davranışların bazen fiili saldırılara kadar ulaştığını söyledi.

SMDK yayınladığı bildiri ile uluslararası camiaya da, “Beşşar Esed’in zulmünden kaçan Suriyeli mültecilere” daha fazla yardım yapma çağrısında bulundu.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMYK) Perşembe günü yayınladığı raporda, Lübnan’daki kayıtlı Suriyeli mülteci sayısının bir milyonu aştığını belirtti. BM bu durumu “insani felaket” olarak ilan etti.

Böylece 4,5 milyonluk ülkede mülteciler, nüfusun büyük bir kısmını oluşturuyor.

BMMYK’nın verilerine göre Lübnan’a sığınan Suriyelilerin yarısı çocuk. BM ülkedeki Suriyelilerin yokluk içinde yaşadıklarını ve acil yardıma ihtiyaçları olduğunu duyurdu.

Lübnan’da kurulan yeni hükümetin en büyük sorunlarından biri ise mülteci krizinin maliyetiyle başa çıkmak. 

BM bu yıl Lübnan’daki Suriyeli mültecilere ve yönetime destek için 1 milyar 700 bin dolar yardıma ihtiyaç olduğunu belirledi.

BM’den yapılan açıklamaya göre yılın ilk üç ayında bu miktarın sadece yüzde 14’ünü karşılayacak kadar bağış sözü verildi.

(Al Jazeera ve AA)

HABERE YORUM KAT