1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Suriyelilere gelince para çok ama bizim insanımız tabutlarda yaşıyor"muş!
“Suriyelilere gelince para çok ama bizim insanımız tabutlarda yaşıyor"muş!

“Suriyelilere gelince para çok ama bizim insanımız tabutlarda yaşıyor"muş!

Muhalefetin en ucuz, düzeysiz, kışkırtıcı ve provokatif şekilde yapıldığı ülkelerin başında galiba Türkiye geliyor. Ve bunu icra eden partiler arasında da kimse CHP'nin eline su dökemez!

04 Kasım 2020 Çarşamba 04:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye siyasi muhalefetinde söz konusu Suriyeliler olunca kışkırtıcılık adeta bir gelenek olmuş durumda. İYİ Parti ve CHP gibi ana muhalefet partilerinin ucuz muhalefet türü olarak adeta yarışarak icra ettiği bu kışkırtıcı siyasetin Batı’da “aşırı sağ” olarak tanımlanan eğilimin “göçmen nefreti”nin Türkiye’deki izdüşümü olarak tezahür ediyor.

Toplumda sarsıcı bir olay yaşanmaya görsün ana muhalefet partileri bir şekilde ille de lafı döndürüp dolandırıp Suriyelilere getiriyor. Üniversite mezunları iş mi bulamıyor, Suriyeliler istihdam edildiğindendir; sağlık sisteminde sorun mu var, Suriyelilere kıyak geçildiğindendir; toplumun ekonomik planda alım gücü mü zayıflıyor, tabi ki paralar Suriyelilere akıtıldığındandır! Adeta gaflet ve ihanet içerisinde olan hükümet kendi vatandaşına yüz çevirmiş de sadece Suriyelilere hizmet ediyor denilmek istenmektedir!

Vicdan, adalet, merhamet kıstasları gözetildiğinde bu mefhumlardan zaten nasiplenmemiş ana muhalefet partileri bari bir nebze tutarlı olsa ama gel gör ki o da yok. Bırakalım tutarlı olmayı, buna ihtiyaç bile duymaz şekilde hareket ediyorlar.

İşte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis kürsüsündeki son çıkışı da yine bu türden bir ucuz muhalefet örneği olarak tezahür etti. Neymiş efendim, "Suriyeliler için 50 milyar dolar harcayan” hükümet siyasi tercihlerini yurttaşlarını korumak, yaşatmak üzerine kullanmamış; “Suriyelilere gelince para çok ama bizim insanımız tabutlarda yaşıyor"muş!

Halbuki azıcık vicdan sahibi olsalar, birazcık merhametten nasipleri olsa Esed-İran-Rusya bloğunun Suriye halkına hemen her gün yaşattığı depremi en azından İzmir’deki deprem musibeti vesilesiyle anlayabilirlerdi. Enkaz altında kalan İzmirlinin durumunu bir Suriyeliden daha iyi kim anlayabilir? Kemal Kılıçdaroğlu mu? Haydi canım, nerede!

Anlaşılan ucuz muhalefet gözlerini o derece kör etmiş, Suriyeli nefreti vicdanlarını o kadar köreltmiş ve Esed sevgisi kalplerini o derece doldurmuş ki basiretleri tam anlamıyla bağlanmış. Söz konusu Suriyeliler olunca ucuz siyasi hesaplar uğruna her türlü iftirayı, yalanı düzebiliyor; gerçekliği defaten çürütülmüş yalanları ağızlarına sakız yapmaktan ve kitleleri her fırsatta mazlumlar aleyhine kışkırtmaktan utanmıyorlar!

Ne diyelim; mazlum Suriyelilere karşı dolduğunuz nefrette boğulursunuz inşallah!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum