1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. "Suriyeliler olmasa tekstil sektörü durur"
"Suriyeliler olmasa tekstil sektörü durur"

"Suriyeliler olmasa tekstil sektörü durur"

İşverenler nitelikli personel ve ara eleman sıkıntısını Suriyeli mülteciler sayesinde aşabiliyor.

29 Mayıs 2024 Çarşamba 15:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriyeli mülteciler ırkçı siyasetçiler ve medya organları tarafından sürekli olarak hedef haline getirilip siyasi argüman olarak kullanılırken Türkiye'nin gerçekleri ise mültecileri vazgeçilmez bir konuma yükseltiyor. 

Türkiye'de düşen nüfus hareketliliğine karşılık Türkiyeli genç nüfusun "iş kriterleri" noktasında gerçek dışı beklentileri nitelikli personel ve ara eleman sıkıntısını had safhaya çıkarttı. Tarım, hayvancılık ve ağır sanayi başta olmak üzere mültecilerin üstlendiği sorumluluk ise birçok iş kolunun sürekliliğini mümkün kılıyor. 

İHA'ya konuşan tekstilci Ufuk Doyuran "Suriyeliler olmasa tekstil sektörü durma noktasına gelir" diyerek gençlerin iş beğenmediğini aktardı.

“Bana göre Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi eleman eksikliği. Ne yazık ki vatandaşlarımız iş beğenmiyor. Bizler her türlü şartlarda ve işlerde çalıştık. Ancak gençlerimiz iş beğenmiyor ve kolay iş tercih ediyor.

Bu da tüm sektörleri etkiliyor. Bugün tekstil sektöründe Suriyeli vatandaşlarımız olmasa sektör durma noktasına gelir. 8 mağazası olan arkadaşım 4 mağazasını eleman sorunu nedeniyle kapattı. Bizler de personel sorununu çok ciddi şekilde yaşıyoruz.” 

Yetkili isimler tarafından sık sık dile getirilen bu gerçekler Suriyeli mültecilerin Türkiye'nin geleceğinde ne kadar mühim bir konuma sahip olduğunu gösteriyor. İslam düşmanlığından beslenen ırkçı çevreler ise mültecileri nefret objesi haline getirerek Türkiye'nin geleceğini ateşe atıyorlar!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum