1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Suriyeliler havuza girmelerine izin vermeyenlere saldırdı haberi de yalan çıktı
Suriyeliler havuza girmelerine izin vermeyenlere saldırdı haberi de yalan çıktı

Suriyeliler havuza girmelerine izin vermeyenlere saldırdı haberi de yalan çıktı

Bursa'da Suriyelilerin bir siteye ait havuza girmelerine izin verilmediği için site sakinlerini darp ettiği iddiasını araştıran yerel gazeteci olayın çarpıtıldığını ortaya çıkardı.

17 Temmuz 2022 Pazar 13:47A+A-

15 Temmuz tarihinde birçok haber sitesi ve sosyal medya hesabı, Bursa’da bir sitenin havuzuna giren Suriyelilerin site sakinlerine saldırdığına ilişkin iddiaları içeren bir haber yayımladı.

İddia kısa sürede sosyal medyada gündem olurken Suriyelilere dönük nefret diline başvurulduğu görüldü. 

Irkçı Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ’ın da aralarında olduğu siyasi ve gazeticilerin nefret şovuna evrilttikleri olayın gerçekle alakası olmadığı ortaya çıktı. 

Bursa’da yerel gazetecilik yapan Nezir Asaroğlu, olayın içyüzünü araştırdı:  

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, Bursa Yıldırım’da tekstil fabrikası bulunan ve olayın yaşandığı Arya Sitesi’nde dairesi olan bir kişi, biri BAE vatandaşı iş insanı, biri Alman vatandaşı ve doktor, biri Alman vatandaşı kalp cerrahı ve bir diğeri de Türk vatandaşı mühendislik öğrencisi misafirlerini dairesinde ağırlıyor.

Misafirleri ile birlikte sitenin havuzuna giren şahsa, misafirleri aralarında Arapça konuştuğu için site sakinleri tarafından tepki gösteriliyor.

Daire sahibi şahıs Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ayrıca misafirlerinin de Almanya vatandaşı olduklarını söylemesine rağmen sitede konaklayan diğer kişiler onları dışarıya atmaya çalışıyor, küfür ve hakaret ediyor.

Daire sahibi şahıs ve misafirleri olayın daha kötü bir yere gitmemesi için can havliyle bu kişileri iterek kaçmaya çalıştıkları esnada karşılıklı itişme yaşanıyor."

Bursa'da yaşanan ırkçı olayı manipüle eden medya organları ve sosyal medya hesapları,

 

screenshot-20220717-134221-samsung-internet.jpgscreenshot-20220717-134231-samsung-internet.jpgscreenshot-20220717-134241-samsung-internet.jpgscreenshot-20220717-134258-samsung-internet.jpg

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum