1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeliler Çadır Dükkânlarda Geçimlerini Sağlamaya Çalışıyor
Suriyeliler Çadır Dükkânlarda Geçimlerini Sağlamaya Çalışıyor

Suriyeliler Çadır Dükkânlarda Geçimlerini Sağlamaya Çalışıyor

Suriye'deki savaştan kaçıp Türkiye sınırına yakın es-Selame çadır kentine iltica eden Suriyeli meslek sahipleri ailelerinin geçimini, kurdukları çadır dükkânlarla sağlıyor.

02 Haziran 2016 Perşembe 16:57A+A-

Esed rejiminin, Rusya'nın, PKK'nın Suriye’deki uzantısı PYD'nin ve IŞİD'in saldırılarından kaçan Suriyeliler, es-Selame sınır kapısı ile Azez yolu üzerinde kurdukları çadırlarda bakkal, berber, lokanta, motosiklet tamirciliği gibi dükkânlar işletiyor.

Arka arkaya dizili çadır dükkânları açan Suriyeliler, çadır kente geldikten bir süre sonra ikametlerinin uzayacağını düşünüp geçimlerini temin için mesleklerini çadırlarda sürdürmeye karar verdiklerini belirtiyor.

cadir_dukkan_lokanta.jpg

“Geçimimi Bu Şekilde Sağlamaya Çalışıyorum”

PYD saldırıları sebebiyle Halep'in kuzey kırsalındaki Tel Rıfat ilçesinden kaçan Muhammed Bedran, burada kurduğu çadırda lokantacılık yapıyor. Çadır lokantasında daha çok “felafel” satan Bedran, AA muhabirine çadır kentte hayatın zor olduğunu anlattı.

 “Ailemin maişetini temin etmek için çalışmak zorundayım.” diyen Bedran, Tel Rıfat'ta da lokantacılık yaptığını söyledi.

Bedran, “Buraya geldiğimde kısıtlı imkânlarla çocuklarımla beraber bu çadır lokantayı kurdum, geçimimi bu şekilde sağlamaya çalışıyorum.” dedi.

cadir_dukkan_berber.jpg

“Çadırı Rızık Kapısına Dönüştürdüm”

Tel Cibbin beldesine yönelik Rusya saldırılarından kaçan Ali Hayyani de, burada bulabildiği malzemelerle berberlik yapıyor.

Müşterilerine kırık bir ayna karşısında saç ve sakal tıraşı yapan Hayyani, işini satın aldığı ikinci el malzemelerle yaptığını dile getirdi.

Hayyani “İlk geldiğimde yanımda hiçbir şey bulunmuyordu. Birkaç metre kumaş ve birkaç boruyu bir araya getirerek bu çadırı kurup rızık kapısına dönüştürdüm.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT