1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Yetimlerin Zorlu Yaşamı
Suriyeli Yetimlerin Zorlu Yaşamı

Suriyeli Yetimlerin Zorlu Yaşamı

Suriye’de, savaş bölgelerinden kaçan yetimler için kurulan kamptaki tuvalet ve banyolar, altyapı sorunları ve yeteri kadar konteyner bulunmadığı için barınma alanlarına dönüştürüldü.

16 Eylül 2016 Cuma 17:56A+A-

AA’da yer alan habere göre, Suriye’de devam eden savaş nedeniyle ülkenin çeşitli yerlerinden gelen Suriyeli dul ve yetimler, Azez'deki Dahidşuhaday Kampı’na yerleştirildi.

Kampta yeteri kadar konteyner bulunmadığı için tuvalet ve banyo olarak kurulan 4 konteyner de yetimlerin barındırılması için kullanılmaya başlandı.

Çoğunluğun istekleri ve ısrarlarıyla yaşam alanına dönüştürülen konteynerlerin altyapıdaki sıkıntılar nedeniyle zâten kullanılmadığını anlatan kamp sâkinleri, bu yolla kalabalık yaşam ve barınma sorununu çözdüklerini söyledi.

Bölgede etkin çalışmalar yürüten yardım kurumlarının sorunu çözmesini isteyen kamp sâkinleri, banyo ihtiyaçlarını ise her ailenin kendine ait konteynerde çözdüğünü kaydetti.

Dahidşuhaday Kampı’nda çoğu savaşta babalarını ve eşlerini kaybeden 100’ün üzerinde dul ve yetim çocuk, 12 konteynerde barınıyor.

HABERE YORUM KAT