1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Sığınmacılar İçin Yeni Çadır Kentler
Suriyeli Sığınmacılar İçin Yeni Çadır Kentler

Suriyeli Sığınmacılar İçin Yeni Çadır Kentler

İHH İnsani Yardım Vakfı, son dönemde sınır bölgelerinde meydana gelen yığılmaları önlemek için yeni çadır kentler kuruyor.

19 Şubat 2014 Çarşamba 17:05A+A-

Savaşın başladığı günden beri Suriye halkının yanında yer alan İHH İnsani Yardım Vakfı, son dönemde sınır bölgelerinde meydana gelen yığılmaları önlemek için yeni çadır kentler kuruyor.

İHH'dan yapılan yazılı açıklamada, Halep'te devam eden varil bombalı saldırıların ardından halkın şehri terk etmeye devam ettiği, buradan ayrılan Suriye halkının sığınabileceği tek yerin ise Türkiye sınırı olduğu belirtildi. 

Türkiye sınırına yığılmaların başladığı, Halep'ten kaçan insanların özellikle Kilis sınırına yakın bölgelere yerleşmeye çalıştığı aktarılan açıklamada, Türkiye -Suriye sınırının Suriye tarafında kalan mevcut kampların talepleri karşılamakta zorlandığı vurgulandı. 

Açıklamada, evlerini terk ederek güvenli bölgelere kaçan insanların soğuk hava şartlarına rağmen boş bulduğu alanlarda yaşam mücadelesi verdiğine işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Savaşın başladığı günden beri Suriye halkının yanında yer alan ve çalışmalarına ilk günden itibaren aralıksız devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, son dönemde sınır bölgelerinde meydana gelen yığılmaları önlemek için yeni çadır kentler kuruyor. İHH Kilis Ofisi ekiplerinin yeni kurduğu çadır kentlerden birisi de Kilis sınırına yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olan Şemmarin bölgesinde kurulan Babennur çadır kenti. Geçtiğimiz günlerde başlayan çalışmalarda şu ana kadar 1000 çadır kurulurken ailelerde çadırlara yerleşmeye başladı. Toplamda 2000 çadır kapasiteli olması hedeflenen çadır kentte yaklaşık 10 bin kişi kalacak. İHH ekipleri ayrıca yeni kurulan çadır kentte kalanların ekmek sıkıntısı çekmemesi için çadır kentin girişine bir ekmek fırını kurdu. Ekmek fırınında kamp sakinleri için düzenli olarak ekmek üretilerek dağıtım yapılacak. Kamp girişine yemekhane kuran İHH ekipleri, sıcak yemek dağıtımı da yapacak. Ayrıca kampta kalanların kullanımı için çamaşırhane de kuruldu."

 

HABERE YORUM KAT