1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Mültecilere 'Seyahat İzin Belgesi' Uygulaması
Suriyeli Mültecilere 'Seyahat İzin Belgesi' Uygulaması

Suriyeli Mültecilere 'Seyahat İzin Belgesi' Uygulaması

İçişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan genelgeyle seyahat için izin şartı getirilen mülteciler, Göç İdaresinden aldıkları belgeyle yaşadıkları kentten bir başka şehre gidebiliyor.

16 Mart 2016 Çarşamba 13:20A+A-

Türkiye'de yaşayan Suriyeliler için getirilen "seyahat izin belgesi şartı"yla, sığınmacıların ikametlerinde sabit kalmaları ve kayıt altına alınmaları amaçlanıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 5 Ocak'ta yürürlüğe giren genelge, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere seyahatlerinde izin belgesi şartını getirdi.

En fazla sığınmacının bulunduğu kentlerin başında gelen Gaziantep'te de havaalanı, otogar ve kent girişinde uygulama noktaların oluşturuldu.

Çalışmalarını, Göç İdaresi koordinesinde yürüten güvenlik güçleri, bir başka kente seyahat eden Suriyelilere "izin belgesi" kontrolleri yapıyor.

Otobüs firmaları izin belgesi olan Suriyelilere bilet satışı yapıyor.  Benzer uygulamalar havaalanında da yürütülüyor. Arama noktalarından geçirilen ve izin belgesi olanların seyahatine izin veriliyor.

Bu çalışmalarla Suriyelilerin kayıt altına alınmaları ve ikametlerinde sabit kalmaları hedefleniyor.

AA

HABERE YORUM KAT