1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriyeli Mülteciler Saldırıdan Korkuyor
Suriyeli Mülteciler Saldırıdan Korkuyor

Suriyeli Mülteciler Saldırıdan Korkuyor

Reyhanlı'daki patlamaları bahane eden bazı grupların Suriyeli mültecilere saldırabileceği kaygısı kamplarda güvenliği artırdı.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 06:36A+A-

YENİ ŞAFAK

Hatay'da meydana gelen patlamaların ardından bazı grupların saldırılarına uğrayan Suriyeliler kaldıkları kamplara ve evlere hapsoldu. Mülteci kamplarında yer kalmadığı için Reyhanlı'daki bir düğün salonuna sığınan 60 Suriyeli aile bombanın patladığı Cumartesi gününden bu yana sokağa çıkamıyor. Güvenlik güçleri Suriyelilerin kaldığı düğün salonunun önünde nöbet tutuyor. Öte yandan internetten örgütlenen 'Reyhanlı'nın Taşları' isimli bir grup zaman zaman bir araya gelerek 'Suriyelilerin 2 gün içinde ilçeden gitmesi' için kampanya başlattı. Hama'dan kaçarak Reyhanlı'ya sığınan Usame Velidi, 'Mecburen buraya geldik, bombaların, katliamın içinden geçerek buraya sığındık. Türkiye emin bir ülkedir. Burada yaşayanlar kardeşlerimizdir. Ancak şimdi üzüntülüler. Biz de çok fazla ortalıkta dolaşamıyoruz' dedi.

BİZE EKMEK GETİRENİN CENAZESİ VAR

Kendilerine ekmek yardımı yapan Reyhanlılı vatandaşın dahi cenazesi olduğunu söyleyen Velidi, 'Patlama öncesi Reyhanlı halkı ile hiçbir sıkıntımız yoktu. Ne olduysa patlamanın ardından oldu' ifadelerini kul landı. Düğün salonunda yaşayan 400 çocuğun çoğunluğunun hasta olduğunu vurgulayan Cisr eş Şuur'lu Rifat Mustı, 'Dışarı çıkmaya korkuyoruz. Hastalarımızı hastaneye dahi götüremiyoruz. İnşallah bu günler sona erecek' dedi.

KEŞKE BİR ŞEY YAPABİLSEK

Halepli Ebu Davud ise dün yaşanan facia dolayısıyla oldukça üzgün olduğunu dile getirdi. 'Keşke Türkiyeli kardeşlerimiz için yapabileceğimiz bir şeyler olsa' diyen Ebu Davud, 'Acınızı paylaşmak istiyoruz' şeklinde konuştu.

Hapis hayatı yaşıyorlar

Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak Reyhanlı'ya sığınan Suriyeli mülteciler, Cumartesi günü 43 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından adeta hapis hayatı yaşıyor. Yeni Şafak, 60 Suriyeli mülteci aile, 400 çocuğun sığındığı 2 katlı düğün salonunda yaşanan dramı görüntüledi. Bazı grupların Suriyeli mültecilere saldırmasının ardından ilçeye ek güvenlik güçleri sevk edildi.

Kampanya başlattılar

46 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısından hükümetin Suriye politikasını sorumlu tutan bazı gruplar, mülteci kamplarında yaşayan Suriyelilere yönelik provokatif eylemlerde bulunmaya başladı. Reyhanlı'da yaşanan bu saldırıların Suriyelilere yönelik olduğunu düşünen kesim, halkı da bu yönde kışkırtarak Suriyeli mültecilerin bölgeden gitmesi gerektiği kampanyası başlattı. Mülteciler ve Hatay halkı arasında bir gerilim ortamı oluşturmak isteyen bu kesimin Suriyeli vatandaşların kaldığı kamplarda da bazı provokatif eylemler gerçekleştirildiği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT