1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriyeli Muhaliflere Yine İftira Atıldı
Suriyeli Muhaliflere Yine İftira Atıldı

Suriyeli Muhaliflere Yine İftira Atıldı

Suriye Ulusal Konseyi Üyesi Dr. Halid Hoca, bazı yayın kuruluşlarında çıkan iddialar hakkında bir açıklama yaptı.

24 Mayıs 2012 Perşembe 12:51A+A-

HAKSÖZ-HABER / Özel 

Şimdi de Suriye Ulusal Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Dr. Halid Hoca hakkında yalan haberler yayınlandı. Hem de yine İsrail’in Kanal 10 adlı televizyonuna dayandırılarak…

İsrail'in Kanal 10 televizyonu, İsrail ile Suriye muhalefeti arasındaki ilişkiyi konu edinen yayınında şu ifadelere yer vermiş:

Türkiye’deki Suriye Ulusal Konseyi Üyesi Halid Hoca şöyle diyor:
İran, Hizbullah ve Hamas’ın yararına çalışan Suriye rejiminin yıkılması İsrail’in çıkarınadır. Suriye rejiminin yıkılması başarısızlığa uğrayacak olursa, bu durum İsrail’i ve Yahudi halkını imha etmekle tehdit eden İran’ın zaferi olacaktır. Suriye halkı Suriye’de bir tampon bölge oluşturulması için uluslararası toplumun desteğini istemektedir.

Hoca’nın Netenyahu’ya bir mektup göndererek, Suriye'de bulunan silahlı gruplara destek talebinde bulunduğunu da belirten İsrail televizyonunun bu iddiası Türkiye’deki kimi Baas rejimi propagandisti siteler tarafından “Suriye Muhalefetinin Çirkin Yüzü” manşetleriyle verildi.

Oysa Halid Hoca, Türkiye’de tanınan bir isim. İsrail televizyonunun bu haberini manşete taşımazdan evvel kendisiyle görüşülerek açıklamaları teyit ettirilebilirdi, fakat bu yapılmadı. Çünkü söz konusu Baas rejiminin güvenilirliği olunca gerisi teferruattır!

HALİD HOCA İLE GÖRÜŞTÜK

İsrail televizyonunun iddiasını bizzat Halid Hoca’ya sorduk.

Geçtiğimiz Şubat ayı içinde Baas rejiminin resmi haber ajansı SANA'da yayınlanan iddiaların (http://www.sana.sy/tur/237/2012/02/11/399769.htm) 3 ay sonra sanki yeniymiş gibi tekrar servis edilmesinin öncelikle ahlaki bir sorun olduğunun altını çizen Halid Hoca, bazı internet sitelerinin bu karalama kampanyasını kasten yaptıklarını ifade etti.

Hoca, İsrail'in Kanal 10 televizyonuna hiçbir zaman açıklama yapmadığını, İsrail konusunda gerek şahsının gerekse de Suriye Ulusal Konseyi'nin tavrının açık olduğunu ifade etti.

“FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ!”

Hoca, şöyle konuştu: “Golan Tepeleri Suriye'nin kırmızıçizgisidir. Ayrıca Suriye halkı Filistin halkının yanındadır. Bu konuda gerek Tunus'ta gerekse de İstanbul'da ilkelerimizi deklare etmiştik: Suriye Ulusal Konseyi olarak İsrail ve Arap Devletlerine mesaj yollamaktadır. İşgal altındaki Golan Tepeleri’nde egemenliğin tesis edileceği ve Filistinlilerin meşru haklarının destekleneceği vurgulanmıştır. Bu sebeple bizim İsrail'den yardım istemek gibi bir durumumuz yok. Suriye Devrimi tamamen Suriye'nin iç dinamiklerinin eseridir.”  

Hoca, Baas rejiminin resmi kanalı SANA'nın yalan haberini ısıtıp ısıtıp servis edenlerin İsrail televizyonu Kanal-10'a telefonla bağlanıp konuşan Filistinlinin bir Dürzi olduğunu dahi görmediklerini; oysa konuşan kişinin Dürzi lehçesiyle konuştuğunun açık olduğunu da sözlerine ekledi. 

 

HABERE YORUM KAT

11 Yorum