1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Muhalif Komutan AA'ya Konuştu
Suriyeli Muhalif Komutan AAya Konuştu

Suriyeli Muhalif Komutan AA'ya Konuştu

Esed rejiminin başına 200 milyon dolar ödül koyduğu muhalif komutan: "Suriye askerleri psikolojik olarak çökmüş durumda."

28 Ağustos 2012 Salı 13:34A+A-

Esed rejimi tarafından başına 200 milyon dolar ödül konulan Tevhid Sancağı Birliği komutanlarından Abdulkadir es-Salah, AA'ya konuştu.

Sarp Özer ve Samet Doğan’ın haberi:

''Esed rejimi karada iflas ettiği için top atışı ve hava saldırılarını şiddetli bir şekilde artırdı. Cesetler hala göçük altında, ölü sayısını da tam olarak bilmiyoruz'' diyen Abdulkadir es-Salah, Esed askerlerinin sadece uçuş alanlarına sahip olduğunu ve göğüs göğse çarpışmada iflas etmiş olduklarını ileri sürdü.

Salah, ''Onların tankları bizim için hiçbir şey ifade etmiyor, Suriye askerleri psikolojik olarak çökmüş durumda. Halep'in batısında durum böyle'' açıklamasında bulundu.

Salah, Suriye ordusunun kimyasal silah kullanabileceğine dikkati çekti.

“Halep'i Kısa Sürede Alırız”

Salah, ''Rejim saldırılarını tamamen havadan gerçekleştiriyor, bizim elimize ise şimdiye kadar uçaklara karşı koyacak silah geçmedi. Bu nedenle Halep'in tamamını ele geçirmemiz gecikmiştir. Şayet elimize onların hava saldırılarına karşı koyabileceğimiz silah geçerse kısa sürede Halep'i alırız'' dedi.

"Basın Mensuplarını Öldürün" Emri

Halep'te öldürülen Japon gazeteciye gerçekleştirilen saldırı sırasında bölgedeki Suriye ordusuna bağlı milislerin (Şebbiha) liderlerinden birini yakaladıklarını iddia eden komutan Salah, tutukladıkları Şebbiha'nın sorgu sırasında kendilerine ''Seba Bahrat'ta Ulusal Güvenlik Birimi'nden yüksek rütbelilerin bulunduğu bir toplantının yapıldığını ve toplantıda basın mensuplarının öldürülerek, ölümünden devrimcilerin sorumlu tutulması kararının alındığını'' itiraf ettiğini öne sürdü.

HABERE YORUM KAT