1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Muhalif Avukatlar 'Baro' Kuruyor
Suriyeli Muhalif Avukatlar 'Baro' Kuruyor

Suriyeli Muhalif Avukatlar 'Baro' Kuruyor

Suriyeli avukatların katıldığı Özgür Suriye Barosu çalıştayı Gaziantep'te başladı. Suriyeli 100 avukatın katıldığı çalıştayda oluşturulacak 15 kişilik heyetin, 6 ay içerisinde Özgür Suriye Barosu'nu oluşturması amaçlanıyor

30 Mayıs 2014 Cuma 12:30A+A-

Suriyeli avukatlar Özgür Suriye Barosu kurmak için Gaziantep'te çalıştay başlattı. Bir otelde düzenlenen ve "Suriye Özgür Vatan Topluluğu" tarafından organize edilen çalıştaya Suriyeli 100'e yakın avukat katıldı. 3 gün sürecek çalıştayın ardından oluşturulacak 15 kişilik heyetin, 6 ay içerisinde Özgür Suriye Barosu'nu oluşturması amaçlanıyor. 

Çalıştayın açılışında Suriye Özgür Vatan Topluluğu adına konuşan Muhammed Vecihi Cuma, Cenevre'de yapılan görüşmede hukukun eksikliğini hissettiklerini belirtti.

Suriyeli hukukçular olarak uluslararası kamuoyunda haklarını aramaya devam edeceklerini kaydeden Cuma, çalıştayın bu açıdan önemli olduğunu vurguladı.

Suriye Geçici Hükümeti Adalet Bakan Yardımcısı Halid Alhulu da kurulacak Özgür Suriye Barosu'nun, verdikleri mücadeleye katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Çalıştaya katılan eski Halep Barosu Başkan Yardımcısı Muhammed Hayır Eyup ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejiminin yaptığı katliamların hesabının sorulması için mücadele vereceklerini ifade etti.

Suriye'deki katliamların uluslararası kamuoyuna duyurulması ve yapanların cezalandırılması için çalışacaklarını dile getiren Eyup, "3 yılı aşkın süredir devam eden savaş nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetti. Binlercesi de evini, yurdunu terkedip komşu ülkelere sığındı. Yapılan bu katliam ve zulmü hukuki yollarla da anlatıp hesabını sormak için Özgür Suriye Barosu'nu kuracağız" diye konuştu.

Eyup, Suriyeli sığınmacılara bugüne kadar verdikleri destekten dolayı Türk halkına teşekkür etti.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT