1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriyeli Muhacirlerin İhtiyaçları Saraçhane'de Toplanacak
Suriyeli Muhacirlerin İhtiyaçları Saraçhane'de Toplanacak

Suriyeli Muhacirlerin İhtiyaçları Saraçhane'de Toplanacak

Bu haftasonu -Cumartesi ve Pazar- gün boyu Fatih Saraçhane Parkı’nda Suriyeli muhacirler için acil ihtiyaçlar toplanacak.

13 Aralık 2014 Cumartesi 13:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kış soğuklarının bastırmasıyla Suriye mülteciler yine zor durumda kalmaya başladı. Geçtiğimiz yıl çok sayıda kişinin soğuktan öldüğü sınırın Suriye tarafındaki çadır kentlerde yaşama tutunmaya çalışan mülteciler için bir yardım çalışması da Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençlik tarafından başlatıldı.

Bu haftasonu (14 Aralık Cumartesi ve 15 Aralık Pazar) Fatih Saraçhane Parkı’nda mültecilerin acil ihtiyaçları ile ilgili malzemeler toplanacak. Saraçhane Parkı’nın yanı sıra belirlenen bazı adreslere de yardımlarınızı ulaştırmanız mümkün.

Nakit yardımların da kabul edileceği organizasyonda hassaten kuru gıda, konserve, yağ, un, makarna, salça, tuz, bebek maması ve bebek bezi ve özellikle kışlık temiz elbise (bot, mont, kazak, pantolon, içlik, battaniye vb.) toplanacak.

suriye-001.jpg

Ayrıca ilaç da toplanacak. Konuyla ilgili Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençlik toplanacak malzemeler hakkında bilgi verdi ve aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla

Şam topraklarında tevhid, özgürlük, adalet, hürriyet ve İslami nizam talebiyle Suriye halkının meydanları doldurarak zalim Beşar Esad rejimine hakkı haykırmasının üzerinden tam 4 yıl geçti. 

Mart 2011’de başlayan halk hareketi Esad rejimi tarafından kanlı bir şekilde bastırılmak istendi. Canını, malını ve ırzını zalimlere karşı korumak isteyen Suriye’nin yiğit evlatları, tüm Dünya Esad rejiminin katliamlarına göz yumarak onları terörizmle suçlarken geri adım atmadı, kınayıcıların kınamasından korkmadı ve topyekün direnişe başladı. Herkes kendi evini, sokağını, mahallesini, kasabasını savundu önce. Ardından tüm şehirleri…

Halep’e bağlı Marea köyünde de direniş böyle başlamıştı. Bir kuruyemiş tüccarı olan rahmetli Abdulkadir Salih, henüz silah kullanmayı dahi bilmeyen gençler ile kendi köyünü Şebbihalardan temizledi ve ardından Halep’i fethederek Suriye devrimine kazandırdı. Suriye halkının hedefi belliydi: Suriye’yi İslami direnişle özgürleştirmek…

Bu amaçla başlayan mücadele, rejimin inanılmaz işkence ve katliamlarına, ağır saldırılarına rağmen 4 yıldır devam ediyor. Bugün geldiğimiz noktada Beşar Esad ve işbirlikçileri tarafından gerçekleştirilen saldırılarda yüzbinlerce kardeşimiz hayatını kaybetti. 1 milyonu aşkın Müslüman yaralanırken ülkenin yarıdan fazlası evsiz kaldı. Yanı başımızdaki bu mübarek topraklarda zalimlere karşı kıyama duran koskoca bir halk, önce Allah’tan sonra da en çok güvendikleri Türkiyeli Müslümanlardan yardım bekliyor. 

Beşar Esad’ın saldırılarının yanı sıra açlık, soğuk ve salgın hastalıklarla mücadele eden Suriye halkını çok sert bir kış beklerken sıcak evlerimize kurulmanın doğru olmayacağını, Allah’ın buna razı gelmeyeceğini biliyor ve kardeşlerimizi yalnız bırakmaktan hesap günün sahibine sığınıyoruz… Müslüman kardeşlerimizin yaralarını sarmak, mücadele azimlerini diri tutmak ve yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla bu haftasonu Fatih Saraçhane Parkı’nda kışlık kıyafet, ayakkabı, gıda, bebek maması, bebek bezi, ilaç ve nakdi yardım toplayarak Suriye halkına göndereceğiz. Sizleri de bu hayra ortak olmak üzere Saraçhane’ye bekliyoruz!

Etkinlik: https://www.facebook.com/events/310142775848125/

Alınacak Yardımlar: 

*Nakit
*Kuru Gıda
*Konserve
*Yağ,
*Un,
*Makarna,
*Salça,
*Tuz vb.
*Bebek maması ve bebek bezi
*TEMİZ KIYAFET
*BATTANİYE
*BOT
*MONT

*En çok ihtiyaç duyulan ilaçlar:

Antibiotikler

1-augmentin 1000mg tab
2-Cipro 500mg tab
3-Cipro 750mg tab
4-Zimaks 400mg tab
5-Zinnat 500tab

Diğer ilaçlar
1-folbiol tab
2-elevit tab
3-decavit tab
4-flagyl tab
5-ferrum tab
6-diane tab
7-gynoflor vaginal tab
8-yasmin tab
9-monurol saşe
10-parol tab
11-parol plus tab
12-majezik tab
13-pantoprazol
14-lansor 30 mg
15-gaviscon
16-travazol krem
17-trosyd krem
18-dermovate krem
19-siprogut göz damlası
20-dekort damla
21-tegretol 200 mg tab
22-depakin 500 mg tab
23-augmentin 400 mg şurup
24-)dolven şurup
25-)flaqul şurup
26-)ferrozinc
27-)parol 250 mg şurup
28-)devit damla

Getirebilirsiniz…

 

HABERE YORUM KAT