1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Minik Yüreklere Özel Klib
Suriyeli Minik Yüreklere Özel Klib

Suriyeli Minik Yüreklere Özel Klib

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'de yeni bir yaşama başlayan Suriyeli miniklerin dramını anlatan klip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya çocuklarını kabulünde ilk kez gösterilecek.

20 Nisan 2016 Çarşamba 15:07A+A-

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dünya çocuklarıyla bir araya geleceği kabulde, yıllardır devam eden savaş nedeniyle sevdiklerini, mutluluklarını, hayallerini kaybeden Suriyeli çocukların başrollerini oynadığı ''Cennetin Çocukları'' adlı kliple, savaşın mağdurlarının yaşadığı dram dünyaya yansıtılacak.

Söz yazarı Turgay Evren'in kaleme aldığı şarkıyı İsviçre'de yaşayan Bayburtlu bir ailenin çocuğu olan Muhammet Kahraman seslendirdi.

 

"Bugün ağlamayacağım, mutlu olacağım bugün, bugün ölmeyeceğim, bugün ülkem Türkiye benim" sözleriyle başlayan şarkı, "Biz Cennetin çocuklarıyız, tüm silahları yener sevgimiz, gülleriyiz her mevsimin, hepimiz kardeşiz, daha iyi bir dünya hakkı hepimizin." dizeleriyle son buluyor.

Duygu yüklü klipte, savaş nedeniyle yıkılmış binalar, silahlardan kaçan insanlar, bomba sesleri, yardım çığlıkları arasında ayakta durmaya çalışan, yaralanan, annesini, babasını, kardeşini ve hayatını kaybeden çocuklar yer alıyor.

Klipte, Suriye'de savaşın ağlattığı, ürkek, umutsuz, endişeli, üzgün küçük gözlerin Türkiye'de yeni umutlara, hayallere sarılması aktarılıyor. Türkiye'de karşılaştıkları sevgi, şefkat, ilgi sayesinde yaşamaktan vazgeçmeyen, hayata sımsıkı sarılan savaşın mağdurları, "Açlıktan ölmeyecek ruhum, bir suç denizinde boğulmayacak umudum, sakat kalmayacak kalbim, yeniden yükselecek masumiyetim." diyor.

"Bugün ülkem Türkiye benim"

"Cennetin Çocukları" adlı şarkının sözleri şöyle:

"Bugün ağlamayacağım. Mutlu olacağım bugün. Bugün ölmeyeceğim. Bugün ülkem Türkiye benim.

Hayaller evimdi, jetler yok etti. Yeşil ülkemdi, gün batmadan hemen önce. Vazgeçmeyeceğim tutunmaya hayata, arkamda bırakacağım.

En iyi arkadaşım öksüz ve yetim kalbim, aydınlatır yolumu tebessümlerim.

Biz cennetin çocuklarıyız, tüm silahları yener sevgimiz. Gülleriyiz her mevsimin, hepimiz kardeşiz, daha iyi bir dünya hakkı hepimizin.

Tüm silahları yener sevgimiz, şefkat fethedecek, intikam ve nefreti. Hepimiz kardeşiz, daha iyi bir dünya hakkı hepimizin.

Şikayet etmeyeceğim bugün, elimdekiyle yetineceğim. Acıya yer vermeyeceğim bugün, tüm çadırlara yayılacak ümidim.

Gökten yağan bombalardır oyuncaklarım, insan hakları beyaz yalanlarla bestelenmiş bir şarkı.

Açlıktan ölmeyecek ruhum, bir suç denizinde boğulmayacak umudum, sakat kalmayacak kalbim, yeniden yükselecek masumiyetim. 

AA

HABERE YORUM KAT