1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Kürt Muhalefetinden Sürpriz Çağrı
Suriyeli Kürt Muhalefetinden Sürpriz Çağrı

Suriyeli Kürt Muhalefetinden Sürpriz Çağrı

Suriyeli Kürt muhalefetinden gelen sürpriz çağrıda tüm Kürtlerin Suriye devriminde aktif rol almaları istendi.

17 Ağustos 2012 Cuma 18:34A+A-

Ramazan Bayramının yaklaştığı şu günlerde Suriye Kürt muhalefetinin çatı örgütü Yüksek Kürt Konseyi yaptığı açıklamada sürpriz bir çağrıda bulunarak Suriye Kürtlerine “Devrime aktif katılımda bulunun!” dedi.

Islahhaber’de yer alan Haşim Ay imzalı habere göre katliamların mübarek Ramazan ayında da düşüş yaşamadığı Suriye’de Kürt muhalefetinin çatı örgütü Yüksek Kürt Kurulu yaptığı açıklamada sürpriz bir çıkışta bulunarak Suriyeli Kürtlerden İntifadaya aktif katılımda bulunması yönünde çağrı yaptı.

Rudaw’da yer verilen açıklamada Suriye’nin tarihî bir dönemden geçtiği, rejimin katliamlarına karşı sessiz ve tepkisiz kalınamayacağı belirtilerek özgürlük mücadelesinin şehitleri saygıyla anılırken İslam dünyasının bayramı kutlandı.

Bildiride ayrıca Müslüman halklardan Baas diktatörlüğünün Suriye halkını katletmeye devam ettiği bir vasatta bayram sevincini yaşamamaları çağrısında bulunularak “Batı Kürdistan halkını özgürlük mücadelesine katılmaya çağırıyoruz!” denildi.

Bilindiği gibi Yüksek Kürt Konseyi’nin kararları aynı zamanda Müslüman kamuoyunda Baas rejimi ve PKK ile ilişkisi dolayısıyla tepki toplayan PYD için de bağlayıcılık işlevi görmektedir. Keza söz konusu Konsey, Erbil Sözleşmesine müteakip Suriyeli Kürt örgütlerin iki şemsiye yapısı olan ENKS ve PYD öncülüğündeki Meclîsa Gel tarafından kurulmuştu. Örgüt, her iki konseyin beşerli üyesinden oluşmaktadır.

PYD’nin Yüksek Kürt Konseyi’nin Suriye Kürtlerini İntifadaya aktif katılıma çağıran bildirisi karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu.

 

HABERE YORUM KAT